Podarilo se nekomu spojit proti sobe ? Oboje posledni dostupny FW , Kdyz dam AF60LR jako AP Wave LR ho naskenuje ale nespoji se, zkusil sem i obrace , mody ptp i ptmp a ani prd 🙁

• gemb replied to this.

ppp76 Nebude to len tak, ze AP musi byt Wave AP/ Wave AP micro a voci tomu sa ti pripojit AF60 LR s FW 3.x.x aj Wave LR ?

Wave LR umi podle nastaveni i mod AP tak mi nejde do hlavy proc bych k tomu nepripojil AF60LR, jde mi o to jestli to vubec nekomu to funguje nebo na to mam kaslat a vymenit obe strany za wave LR

ppp76 A co teda máš v tom AF60LR za firmware? Je teda fakt že oproti Wave LR nevím, ale pokud si dobře pamatuju, tak když jsi chtěl AF60LR spojit s Wave AP, tak jsi musel mít firmware pro Wave, tj. 3.x.x, nikoliv poslední fimrware který najdeš pro AF60LR na webu (aktuálně 2.6.5). Předpokládal bych, že s Wave LR to půjde taky, ale opět budeš muset nejspíš mít ten 3.x.x i na AF60LR

ppp76 Lenze na Wave LR je ten "AP" mod len pre pouzitie PTP, je to len AP pre jednu proti stranu, nie je to AP v zmysle ako ma priamo Wave AP/Wave AP micro kde je to AP multibod...chcel som tak mat Wave LR ako AP a voci tomu pripojit 2x Wave LR v uzkom uhle ale nie je to mozne....a okrem toho pri ptp pokial sa jedna o RF parametre wave lr ma ovela vyssi zisk nez LR. Jedine vyhoda 60LR je vykon CPU a to, ze to da realne maximum 1G portu v pohode, Wave LR to neda, odozva ide k prdu.

Musíš nahrát do AF60LR firmware Wave. Nedávno jsem to musel vyzkoušet a spojilo se to až po upgradu několika FW aby se doskákalo na Wave. Dokonce když jedna jednotka měla myslím 3.3.0 tak se to linklo jen na nízký rychlosti. Až po nahrání 3.3.1 se to spojilo na plnou kapacitu.

kure05 takze AF60LR "spolkne " fw pro wave? mam v tom 2.6.5 , muzu skocit rovnou na 3.3.1?

Už se to tu řešilo dříve. Je nutné dodržet urcite pořadí FW

basty Neco sem zahledl ale pokud me pamet neklame tykalo se to Wave LR nikoliv AF60LR

Cus, nedavno sem to resil a chvili trvalo, nez sem nasel spravne firmwary pro postupny prechod AF60-LR na Wave radu. V prilozenem odkazu jsou vsechny potrebne firmwary vcetne textaku s postupem pres ktere fw se musi pri upgradu postupne jit, aby to proslo bez problemu.
            AF60-LR fw

mame spojene Wave-LR a AF60-LR, bez problemu na 5km. Fw 3.3.1 ap je v tomto pripade AF60-LR, ale AP muze byt kazda ze stran.

Jen pozor na jednu drobnost pro af60lr, pokud přejdeš na řadu 3.x tak se to spojí pak jen s jinou 3.x. Downgrade nelze.

pgb Nelze downgrade ani přes recovery TFTP?

• pgb replied to this.

jcltm nevím, už je to dlouho co jsem to zkoumal. Na stožáru to moc řešit nechceš

Edit: tak jsem to dohledal, v době kdy jsem zkoušel TFTP recovery tak pod 3.1.0 to na řadu 2.x šlo, pak od 3.1.x včetně už zpět ne.

pgb presne tak - od 3.1.x kdyz se do af60lr nahraje wave, tak uz tam bude "navzdy" wave..

Plátí stále stejná logika, že pokud je AirFiber 60 LR používán čistě na PtP, tak není žádný důvod (výhoda) přecházet z 2.6.x na FW 3.x.x je to tak?

📡 Telekomunikace.cz