Zdravím, chci se zeptat jaký používáte kompresor za auto pro zafukovani ? My aktuálně používáme Kaeser M17 který má 15 barů a 1m3. Chtěl bych ale za auto a prostě většina má kolem 7 barů a 5 m3. Jenže ten tlak je důležitý. Nějak se to nechává upravit ? Myslim tlak vs množství vzduchu ?
Kompresor mobilní
basty to znamená facelift nový model ? Protože starší použité mají furt jen 7 barů.
Není nic staršího ? Nechce se mi dát půl míče za kompresor, vystacil bych si s ojezdenou herkou klidně z 89 xD. Ale zdá se, že do roku 2018 nikdo nepotřeboval kompresor mobilní na zafukovacku xD, protože jinak nechápu že vse na co se dívám, ma 7 barů a extra vzácně najdu 9 barů.
orel005 Trh je doopravdy maly, na trubickovani nebo proste foukani do 40/33 nepotrebujes tlak ale objem. To same vzduchove sbijecky, hlavni je objem. Takove tlaky, jak chces ty, se moc mobilne nepouzivaji, spis stacionarne na linkach. A tam je zase jina konstrukce, stacionar ma vytazne jine podminky, typicky je hnany elektromotorem.
- Upraveno
máme atmos PB82E a zadny problem s 2km trasou... ale není to hracka za par supu.
Mám ATMOS PDP35 upraveny u výrobce ze 7bar na 14bar, 3,5m3. Některé se dokonce dělaly i s integrovaným generátorem.
kozlicek nějak nerozumím. My teď take máme Kaeser M17, ale ja to nechci furt nekam ladovat, vyladovavat atp... chci prostě za auto. Myslel jsem si, že tohle přeci musíte dávno řešit.
Ale když slyším, že potřebuji hlavě m3, nikoliv tlak, tak si říkám zda jsem opravdu ve správné skupině kde hovoří praxe a nebo jen teorie ?
orel005 Pripadne pozri Atlas Copco XAS - rozne verzie sa vyrabaju...je toho vela ale da sa kopec jazdeniek za auto najst do 750kg. Ale tiez som toho nazoru, ze by som bral vyssi tlak, tych max 7 bar mi pride malo. Nemam skusenost s long range zafukovanim ale ak nieco za auto aspon 5m3 a 10+ bar...
gemb jenže to reálně použité v CZ ani PL trhu není.
Vse 7 barů, už řeším servis na snížení množství vzduchu pro zvýšení tlaku, protože to jinak asi řešení nemá.
Já chci kompresor, který použiji na zafuk, jako i na krtka. Ja chci zafukovat 1 do 2.5km, nechci se tedy ničím omezovat.
A jestliže s 1m3 a 15 bary tj. M17 a zafukovackou Pulmett jsme na první dobrou ( bez zkušeností a stylem pokus / omyl pro pochopení jak co funguje ) dokázali v prvních hodinách zafouknout 1.3 km trasu, pak nevěřím že s lepším kompresorem a lepší zafukovackou, by měl být problém.
Obecně na zafukovani čehokoliv kde je málo místa potřebuješ tlak, takže se dívat po tom co má kolem těch 15 bar. Pak si k tomu dokoupit regulátor a potřebný tlak pro raketu a sbíječky si udělat takto. Opačně to samozřejmě nejde ... Resp upravování tlaku kompresoru jde, ale není to uživatelský... I na M17 to jde výrobně upravit, ale prý to není easy. Resp dělá se to nějaký nastavení šroubků apod. Možná vícero. Ptali se nás při předání jak to chceme nastavit...
Ten ATMOS má regulátor vlastní, stačí to přenastavit a hlavně nezapomenout. Ta raketa je při tom vyšším tlaku jak jebnutá :-)
Kaeser M59 a ten umí změnu tlaku.
Podle mě je u takového kompresoru důležité, jaká značka má u vás servis. Koupit něco, co budeš servisovat na druhé straně republiky asi není ideální. A ten šroubák už není taková sranda, aby to zvládl kdejaký garážista. Tím bych asi začal.
Já vybral právě ATMOS, nebo mám zde přímo servis výrobce.