Doma začínám mít problémy s monitory a narazil jsem na problémy s rozhraním. Převést DVI-D na HDMI asi vcelku problém není. Spíš nastal problém s DisplayPort ... ale to je vedlejší.
Najednou jsem si uvědomil, že servery jsou v tomto ohledu pěkně zaostalé. Namátkou jsem něco prolistoval a i Supermicro s Xeonem 6 (128 jader, 18 tisíc $, vydáno nedávno) používá normální VGA! Jasně, za normálního provozu lze použít IPMI, ale to není použitelné úplně vždy a leckterý starší kus to ani nemá (nemluvím jen o SM).
Takže otázka - jak k tomu dostat nějaký (relativně) normální monitor. Je mi jasné, že nějaké výsuvné rack varianty asi VGA ještě umět budou. Ale pro občasné použití je to dost overkill. Nemluvě o tom, že nejenom rackovými věcmi je člověk živ ...
Přímo osobně doma to mám tak, že čas od času se hodí monitor i u NASky (supermicro mikroservřík). Ale mám i další server, u kterého jsem zvyklý na přepínání vstupu na monitoru HP (ještě má VGA) a k tomu KVM (bohužel pitomně s převodníkem USB-PS2, ale funguje to). A to nějak potřebuji zachovat. Jenže moderní monitory mají spíš DP, občas i HDMI.
Jak to řešíte vy? Zkoušel jsem hledat nějaké konvertory a abych pravdu řekl, buď se to hledá extrémně blbě, nebo v podstatě neexistují. A ten jeden na Alze má dost děsivé recenze.
Monitor jsem popravdě jeden našel - na rpishop.cz od Joy-iT. Jenže to je fakt jen jeden a jen 10".