darklogic
Sám mám 24" Samsung s VGA/DVI už tak 15let a furt jede. Mám ho furt jako pevný display k dockyně v práci a nemá jediný problém. Když koupíš něco staršího dell/eizo/samsung, tak to vydrží roky.

Ano, beru jak tyto odpovědi ... tak se kaji za to, jak jsem to napsal. Je potřeba pochopit, že před otázkou "jak to řešíte vy" je jeden odstavec, který je logicky k té otázce nejrelevantnější ... Jak to tak při textech bývá. Je také pravda, že mé požadavky nesplňují obyč HD monitory. Něco strčit před rack je trochu jednodušší.

ludvik takže ty neřešíš co dát k serveru, ale jak server připojit k tvému novému monitoru? Pak opravdu jedině aktivní redukce viz výše.

řeším oboje :-) ale větší problém je nový monitor a starý server.

arrabbella Díky.

redmax Protože to není kabel ale převodník vestavěný v kabelu, co funguje jen směrem DP u zdroje -> D-SUB (VGA) u zobrazovače. Opačný proces je IMHO složitější a výrazně méně prodávaný.

jcltm Dotaz jsem pochopil. Tento kabel má umět přesně opačný směr, tedy VGA to DP.

redmax K tomu jsi přišel kde? Je to kabel s převodníkem DP to VGA, tam je směr snad jasný, ne...

Odkazovaný Vention kabel je přesně opačný, viz diskuse pod výrobkem.
          Což o to, tento výrobce dělá i obrácený typ (správný). Jenže to je přesně ten typ, co má recenze dost hrůzné ...

ludvik Ono se není co divit, DAC je výrazně jednodušší než ADC...

ludvik No 😁 tak je to řazený dle abecedy. U nás se to dá koupit třeba v Syntexu.

jcltm Vycházel jsem z diskuze pod produktem. Jsou tam dotazy, kdy když mám VGA na monitoru a DP na počítači, tak ten kabel není vhodný, když jsou tam dotazy že když mám VGA na PC a DP na monitoru, kabel vhodný je. 😬

redmax Diskuze je plná nesmyslů, popis hovoří jasně.

jcltm No jo, na to, že tam reaguje někdo z Alzy a tvrdí blbosti, tak to je gól. Na to byl zlatý CZC. Čerpal jsem pouze z informací na shopu. Omlouvám se za blbou radu.

gnux Ano, přesně to přeci hledám :-) Byť dovoz z mimoEU mě vyloženě vytáčí.

Zkušenosti dobré?

PiKVM znám (resp. vím o něm), ale to je docela pálka na občasné použití. V podstatě vč. spotřeby. A nemá VGA vstup.

• gnux replied to this.

ludvik

Ten adaptér na svoji cenu funguje v pohodě. Neměl problém asi rozlišením 640x480. Jinak chápu, že to PiKVM je trochu overkill. Nejlepší řešení ale bude určitě vlést na bazos a koupit nějaké staré EIZO/Dell 15" 17" s VGA. Cena od 0 - 300 Kč 🙂

📡 Telekomunikace.cz