Zdravím. Nevím, jestli by toto vyhovělo tomuto zadání. Před lety jsem potřeboval měřit průběžně spotřebu i okamžitý odběr na solární elektrárně a především kontrolovat, zda střídač nevrací do sítě energii, popř. kolik. Za to jsou totiž, jak je známo mastné pokuty. Shodou okolností se mi podařilo dostat k "1U" elektroměrům na DIN, které byly vadné. Měly dokonce certifikaci od firmy, které se certifikací zabývala. Opravil jsem a použil pro svoje účely. Ty malé elektroměry "1U" umí vyčítat prakticky všechny nasoučtované i okamžité hodnoty z registrů, takže perfektně vyhověly. Výpadek síťového napětí jim samozřejmě nevadí, data drží jako každý elektroměr v "EPROM". Je to sice docela komplikovaný M-bus, takže to chvilku trvalo, ale funguje to tak, jak potřebuji. 485-ka umožní drátový přenos na větší vzdálenosti. Takový elektroměr se dá i nový pořídit okolo tisícovky a lze pak posílat hodnoty na ethernet a pak případně i do mobilu s Androidem. Považuji to pro tyto účely za naprosto vyhovující, levné a spolehlivé řešení. Oproti jiným řešením nepotřebuje cloud, se kterým bývají pouze potíže. mpcz, 18oct2024