jofo MLO je aktuálne nepoužiteľné a pri súčasnom tempe vyvíja to tak ostane ešte minimálne niekoľko mesiacov.
jopo Nam islo af5xhd do 250mbit jednym smerom pri 75:25 na 11km ale musi byt relatovne ciste pasmo. Mali sme to na jirous 30 duplexoch
selic Ty Jirous duplexy mají nějaký problém. Když se tam dají ty samé škopky MIMO s SMA konektory, tak to AF5XHD dá ještě víc. Podmínka je mít obě strany opravdu přesně zaměřené.
cmgn pedro4444 mam takhle spoj na 36 km na 60/60 cm ubnt anténách. Používám prave 6 GHz a valí to jak ďas. Jeste to nema úplně čistou fresnelku, jinak by to dalo vic.
orel005 cmgn a co používáš na 6 GHz ? Já mám na 70km 400/400 Mbitu spoj už mnoho let a nevím o něm, prostě nevím. Dříve MT, pak Ubnt
jofo tomasik ešte som sa to neodvážil nasadiť niekde do živej prevádzky.. mnoho užívateľov hlási degradáciu linky a pravidelne rozpajanie linky druhého rádia. Rýchlosti netreba očakávať extrémne. AF5XHD funguje zatiaľ spoľahlivejšie.
tomasik jofo no to je pekny :-), ja to právě chtěl nahradit za AF5XHD (8km), které tam běží spolehlivě roky, ale kvuli kapacitě provést upgrade, diky za info
petise Souhlas máme nasazené MLO a nejsem z toho odvařenej. Čekal jsem od toho víc. Zatím AF5X vede. Snad příjde AF5X HD verze do 6GHz pásma. To bych viděl jako super věc.
gemb petise vsak kusok 6GHz to vie uz teraz. Aj na 5GHz antenach to dokaze obstojne fungovat na 6,2GHz..Samozrejme ci je to CZ alebo SK klasicky uvolnit nejake spektrum a nebodaj free to trva roky...treba chranit zaujem mobilkarov predsa. Na 6GHz u nas na SK je len hrstka long range PTP spojov...to pasmo je defakto volne uz teraz len urady...