foto? pozor na fresnelku..... Inak len ladit ladit ladit, ako tu pisali kolegovia. Nekrutit zo strany na stranu! Ladit po jednom (najprv ja, potom kolega na druhej strane a tak....) ty vidis jeho signal, on vidi tvoj signal (merakom). najst si datasheet anteny, kolko a ake laloky sú, aby ste sa netrafili na bočný. Každý z Vás si musí nájsť zhruba krajné laloky /hore aj dole/ a vedieť potom jemným ladením porátať počet "zlepšení" signálu počas posuvu a odrátať z toho ktorý je stredový pattern antény. U 80tky to chce prax!

Osobně jsem si koupil silnostěnný 5mm úhelník dlouhý 50cm(aby byl přes parabolu), který přiložím k přírubě(vždy tam je frezovaná rovina) a hned vidím výšku a směr. Za 15min není co dělat od prvního spuštění přitažení na držák. Dřív jsem se s tím drbal od oka a bylo to jak kdy. Ray se nechá s Jiroušem víc než Ceragon, nebo Erik. Jestli na měřák, nebo web je mi jedno. Od oka dělám věci do 24Ghz, vyšší frekvence by byla škoda času a jdu rovnou na sajt s úhelníkem. Kukátko ala nray by byl top u každé antény, ale asi moc drahé.
https://www.bo-import.cz/uhelnik-zamecnicky-prilozny-351550-500x280-mm-rg3576-p6707/

svestka 2,7km s 60kama antenama je otazka minuty nez se to spoji a pak maximalne pul hodky nez se dozameri na hlavni lalok.. ( podminkou jsou zkuseni lide na obou stranach = prejizdet z jedne strany na druhou je strasne neefektivni…

• nedostala se necistota (trebas vazelina do vlnovodu?
  • jsou jednotky nastaveny na maximalni vykon?

Jinak ze zkusenosti kdyz se dyl trapime a nemuzeme naladit na hlavni lalok tak % na 90% jsme spatne vertikalne…

napiš pak prosím čím to bylo, celkem mě to zajímá

📡 Telekomunikace.cz