Nachází se zde někdo z firmy, která dělá v nové ulici Dubová v Ově - Martinov přípojky pomoci Wave 60ghz?
Zkuste mi napsat cenovou nabídku do pm.

Viditelnost je výborná, instalaci antény můžu provést svépomocí.
Stačí nějaký základní tarif (pro seniory)

Na základní tarif snad není potřeba Wave 60 GHz.

darklogic
    Prosím lidi, kterym do toho nic neni, aby si to nechali pro sebe, bezte se venovat rodine radsi 😀

1. Jednoduchá možnost zvednutí tarifu když bude třeba bez nutnosti lezeni na strechu.
    2. Mají cca 15 wavu uz nasazenych v okoli (jenom co jsem videl), takze maji timto smerem sektorku, neni duvod aby davali jinou technologii. Nechci pripojit na mistni 5ghz sektorku, ktera je tak stara, ze uz ani nepoznam co to je za vyrobce, a potom poslouchat lamentovani co jsem jim to zařídil.

Děkuji za doporučení, rodině jsem se pověnoval, tak snad teď mohu zareagovat. Dávat na "základní" důchodcovský tarif takto drahé zařízení je ekonomický nesmysl. Ale možná každý máme jinou představu o ceně základního tarifu a pořizovací ceně přípojky...třeba překvapíte a bude to vycházet zajímavě i pro ISP.

S trochou štěstí Vám může napovědět mapa 60 GHz bodů od ČTÚ, kdo to tam provozuje, a můžete oslovit rovnou daného poskytovatele.

Kam tato doba speje...klient si bude diktovat cim ma byt pripojeny pod zamienkou, jednoduchej zmeny tarifu ale zacinat na socka tarife ako inak....snad firma, technik alebo technicke oddelenie firmy rozhoduje cim a kam vas pripoji...neskutocne toto.

darklogic
        Zkusim znova, nekdo je pomalejsi 😀
        "Prosím lidi, kterym do toho nic neni, aby si to nechali pro sebe". Mlceti zlato

Mam pro to sve duvody, do kterych nikomu nic neni, nekdo nabidne sluzbu a ja ji budu odebirat, kdyz se dohodneme, velice jednoduche, ze?
        Priklad pro stale nechapajici: Muze se stat, ze najednou bude treba pouzitelny tarif pro dva narocne HO + deti v digitalnim veku a uz bude vsechno pripravene, ja nebudu muset jezdit pres republiku a neco resit, jenom zavolam/napisu email. Navic jsem ochotny poskytnout klientskou jednotku svoji dle domluvy.

Z meho pohledu idealni klient s minimalnimi moznymi naklady - bez potreby obchodaka, marketaka, prohlidek, instalace, nakupu HW. Naklady na zrizeni pripojky teda celkem 5 minut hovoru a pripadne poslani konfigu, ci provedeni jednoduche instalace, kdy je vsechno pripraveno.

Pripadny troubleshooting v budoucnu s clovekem, ktery trosku tusi a ne s 80ti letou pani je za mne vzdycky neocenitelny bonus.

Naucit se odpovidat na polozenou otazku a ne na neco, na co se nikdo neptal je v nasi spolecnosti znacne neocenena vlastnost.

A opravdu se mi nechce na mobilu delat cokoliv s ČTÚ (to pominu ze tak 40% neni zaregistrovano) proto prvně zkouším pro mne nejjednodušší cestu. To drive pujdu klepat na dvere a ptat se od koho maji internet. 😀

gemb
        To nemyslis vazne, ze ne?
        Ty mi jako bude potencionalnimu zakaznikovi diktovat co budu mit?

Spise mi nabidnes moznosti ne?

A kdyz budu mit specificke pozadavky, tak bude mi reknes, pardon nedelame, zkuste nekoho jineho, nebo mi to nacenis ne?

Netusim proc by mel byt problem "socka" tarif (rekl jsem ze staci zakladni tarif, nerekl jsem ze potrebuji tarif za 200. Zaklad klidne muze byt za litr, zalezi co firma predlozi za nabidku...).

Navic viz muh prispevek vyse, muzu byt idealni klient s temer 0 naklady na zrizeni.

Hosi jestli takhle delate byznys a jednate s klienty, tak si zalouzite aby vas utlacili velci hraci.

A prosim dalsi povzdechy si nechte k pivu, ja poptavam sluzbu, ne vase nazory, na ktere nikdo neni zvedavy.

• gemb replied to this.

Galar klient, ktory sa ponuka so svojim HW...to uz je hned problem...robim to dost dlho a ojedinele sa s tymto stretnem...to uz da hned otvara otaznik....ale este k veci. Myslite si, ze je to len HW? Ze ked si ho kupite, tak automaticky to ma znamenat vyhodu pre isp? Pre isp je to len problem...bude to vase, budete chciet pristup do anteny ...problem. pokazi sa zariadenie...problem...isp zas bude zistovat nestandart a riesit milion kluciek okolo toho....budete aj tak ottavovat isp kvoli konfigu a technik tam aj tak bude musiet ist, ako keby riesil vlastne isp zariadenie. V neposlednom rade sa na socka pausal zobere cenna kapacita apcka, pretoze pocet nalinkovanych klientov je obmedzeny...proste takto nie...za mna je to len problem.
          Vy ste klient, pozerajte ponuku. Ak to ma byt nieco speci, dajte si nacenit.

gemb
            Opet pro pomalejsi 😀
            Opakovani matka moudrosti:
            "A prosim dalsi povzdechy si nechte k pivu, ja poptavam sluzbu, ne vase nazory, na ktere nikdo neni zvedavy."

"Prosím lidi, kterym do toho nic neni, aby si to nechali pro sebe"

Triletym staci veci rikat trikrat, tak se ukazte.

Doporucuji vam ty internety na chvili vypnout, vkladete mi slova do ust co jsem vubec nerekl - nabizim MOZNOST vlastniho HW (ktere muzu treba donest na pobocku, nebo stovky jinych moznosti a variaci typu: moje hw to byt nemusi, zalezi na DOMLUVE), nikde jsem NEPSAL ze chci pristup do anteny.

Vymyslite si fantasmagorii v hlave, ktera nema s mou situaci nic spolecneho, nechte si ji pro sebe.

A prosim prectete si muj prvni prispevek znovu. Zkuste pochopit predevsim tento usek - "Zkuste mi napsat cenovou nabídku do pm."

Klidne at mi napisou 20k za mesic za 20/20, je to taky nabidka.

Nic jineho, nic sloziteho, bud si placnem nebo ne. Jedine co od toho vlakna chci a ocekavam, ne tyhle vyblitky a zvednuty tlak.

Sorry, ale fakt nejste "ideální" klient. Z pohledu ISP spíše jedna z nejhorších skupin. Takové to "náš vnuk je taky odborník na IT a říkal, že....". No a pak se tenhle odborník snaží ukázat, jak děsně tomu rozumí, začne radit technikovi, jak by to bylo nejlepší udělat, chce použït vlastní HW a ideálně to s ním dlouho konzultuje po telefonu, protože nemá možnost tam být osobně.

Naopak ideální klient je takový, co tomu nemá potřebu rozumět a prostě jen chce užívat internet. A pokud bude mít v budoucnu náhodou nějaký problém, tak prostě zavolá a technik to přijede vyřešit. Nejsou potřeba nějaká moudra vnuka z druhé strany republiky.

gemb a představ si, že jsem úplně stejně popsal svému současnému ISP mé požadavky:
              1) 60Ghz pojítko
              2) rychlost X/Y
              3) ten a ten přípojný bod, na tu a tu lokaci (GPS souřadnice)

A každý normální podnikatel se na to podívá, odepíše zda do něčeho takového chce jít a pošle cenovou nabídku. Na mém místě byli k dispozici hned dva, oba poslali nabídku a domluvili jsme se.

Takže ano, je to naprosto normální, když klient ví, co chce. Kdyby nevěděl, tak jde k velké trojce a nechá si zavolat, ať mu zařídí internet.

@Galar sorry za rant.

• gemb replied to this.

darklogic
                Znovu uz to psat nebudu 3leti vas predcili bohuzel.

CHCI CENOVOU NABIDKU A PRIPADNE PROBRAT MOZNOSTI.

Chapeme? Ne? Chceme neco rict? Nechme si to pro sebe... Pripadne prosim do PM, je mi tady z toho trapne.

Ja s temito technologiemi pracuji a nasazuji je. NIKDE NENI NAPSANO ZE TO MUSIM UDELAT JA. Je to moznost. Nekdo nema problem to udelat klienta, kdyz je rozumny, nebo mu rekne, ze chce instalaci delat firma, at je schopna se zarucit za kvalitu (cemuz rozumim, taky bych osobne si to nikoho nenachal nasazovat samotneho). Je to o DOMLUVE.

Mozna je to moje chyba, ze pocitam, ze chapani (ne cteni) textu zvlada vetsina populace, zvlast na tomto foru.

ownercz lenze porovnavas zase nieco ine. Dodat si cely spoj ptp 60ghz je uplne nieco ine, nez dodat si klientsku stranu na sektor. Zvysok problemu je ten isty...

gemb treba bude mit instalacni poplatek nekoli tisic kc..

lkcz

Moc dekuji za jediny prispevek k dotazu.

Je to otocene smerem na Porubu, tedy druha moznost.

• lkcz replied to this.

📡 Telekomunikace.cz