Tyhlety spreje jsou předražený nesmysl. Už to tady zaznělo, ale pro jistotu to shrnu. Podejci často to prodávají pod názvem stlačený vzduch nebo stlačený plyn. Nikdy to není stlačený vzduch, ani jiný plyn. Vždy se jedná o zkapalněný plyn. Butan je jedna z možností, ale je hořlavý. Plnitelný to reálně je, protože se dají koupit butanové kartuše do zapalovačů. Dále se používají i jiné plyny, které jsou shodné s těmi do klimatizací. Ve spreji Dust Off 67 je R-1234yf (lze dohledat). Ale pořád je to dost drahý. Mimochodem, když tyhle spreje otočíte vzhůru nohama, stane se z nich mrazící sprej.
Nejeekonomičtěji vychází mít zkapalněný CO2. Bohužel CO2 tvoří tlak par asi 50 barů a tak ho nelze mít v zapertlované plechovce od spreje. Já jsem to vyřešil tak, že jsem sehnal litrovou flašku s provozním tlakem 150 barů a k tomu redukční ventil. CO2 je levný, bezpečný, snadno přepustitelný z hasičkáku nebo od svářečky (MAG). Samozřejmě, že se nabízí to plnit vzduchem na 150 barů, nebo mít flašku pro hasiče/potápěče natlakovanou na 300 barů, ale pořád je to v přepočtu méně, než zkapalněný plyn.
Na nouzové vyfoukání to stačí. Na delší práci je lepší si pořídit malý přenosný kompresor.
Např.: https://obchod.piskovacka.cz/mini-kompresor-s-tlakovou-nadobou/