Menší traffic (prism gen2)
- Upraveno
To môže byť napr vadny kábel. Je prism zlinkovaný na Gigabit? Ako prvé by som skúsil zmerať iperf3kou priepustnosť z prismu na nejaký lokálny stroj. Mám odskúšané, že to vie odmerať cca 250Mbit/s, takže vieš určiť, či je problém na uplinku alebo niekde ďalej. Ak uplink pôjde normálne, problém bude na wifi, napr rušenie. Ak uplink pôjde podobne ako na grafoch, tak treba hľadať problém na kábli resp po ceste. Pridane môžeš skúsiť vypnúť flow control. Niekedy to pomôže. Keď napr robí problémy switch za rádiom.
Skočím Vám do toho, ako meriate napr speed od antény klienta, ten vstavaný bt test mi väčšinou nejde, resp nameria nezmysel, prípadne píše, že zariadenie prestalo odpovedať a podobne, toto mi chyba oproti Mikrotiku tam test celkom poslúžil.
Miso Neviem, aj teraz som skusil jedneho klienta speed smerom s Prismu na neho, test beza 4:761 sekundy a zastal a ukazal 0,0/0,0 rychlost. Ten isty klient merane od neho k Prismu, test napise, ze zariadenie neodpoveda (co chapem) po 30 sekundach naskoci vysledok testu a je 88/24mbit. Firmware 8.7.12 na oboch stranách.
- Upraveno
V prvom rade treba vylúčiť problém s uplinkom na APčko. Preto treba spraviť iperf3 testy cez uplink, aby sa vylúčil problém s kapacitou na APčku. Vstavané webové speedtesty nie sú veľmi relevantné.
Nechapem vlastne co riesis? Ten traffic je na prazdnom sektore ci na sektore s klientami. Ak s klientami v com je problem? Ved si grafuj konkretnych klientov co sa tyka trafficu...nejaka spicka 45Mbit...mam prism sektory zo spickami 200Mbit....alebo je problem ze klienti medzi sebou vedia peerovat? tak si daj client isolation.