Není tu prosím někdo kdo umí ovládat tenhle SW TAUC?
Nějak s tím moc nejsem kamarád a nedaří se mi nakonfigurovat síť u zákazníka s Aginet křápem....
PS: hlavně nechci používat žádnou pitomou mobilní aplikaci, díky
Tp-link TAUC
Pokud se nepletu, tak většina je placená, alespoň v tom Cloudu. Co je za problém u zákazníka ?
muzes to nejak rozvest, proc TAUC kdyz uz mas aginet?
Mas nejaky DEMO ucet, protoze TP-Link je nechce moc davat nebo jen na maly pocet zarizeni a maximalne par mesicu?
A používáte to někdo reálně? Tplink nám to neustále nabízí. Dříve ty routery měli dokonce datasheetově horší parametry než stejný mimo ten jejich ISP program, tak jsem to bral jako ojeb a ani nad tím nepřemýšlel. Defaultní konfig by byl fajn, ale přijde mi to nahrávání podle YT ukázky nějaké moc divné a jak nedodělané. Jejich TAUC beru jako unificloud, ale nevím jestli chci, aby tplink viděl do všech domácností co tam dám. Nehledě na to, umí ten aginet každej jejich router, nebo musím brát nějaký aginet routery a aginet fw?
okoun Je otázka jestli fakt chceš tyhle čínské krámy nasazovat, pokud tu jsou zařízení jako třeba https://eu.store.ui.com/eu/en/category/all-cloud-gateways/products/ux nebo dokonce https://eu.store.ui.com/eu/en/category/all-cloud-gateways/products/ux7 s wifi 7 a 10G WAN. Ta cena fakt není nijak šílená když vezmu v potaz co to zařízení v all-in-one provedení nabízí. Cloud to umí, ale používá ho jen jako pojítko k plně lokálnímu managementu. Navíc je to license free a není to čína.
okoun Kurňa kdy už proboha víc lidí pochopí že papírové parametry a nákupní cena nejsou všechno. Když vezmu, kolik práce a nervů mi ušetří to když použiju dražší a lepší HW, tak ve finále je ten dražší HW výrazně levnější.
Jak by řekl klasik, nejsme tak bohatí abychom si mohli dovolit kupovat levné věci.
- Upraveno
ladap Asi máš pravdu. Mně už totiž s těmi levnými čínskými krámy fakt došla trpělivost a uvědomil jsem si, že čas jsou peníze.
Když ale vezmu, jak efektivně kellnerovic O2 cpe lidem nekvalitní a polofunční smrtboxy za šílenou cenu, tak vedle toho je i třeba Unifi fakt za hubičku. Takže nevidím důvod, proč se klientům podbízet zrovna cenou HW.
- Upraveno
okoun To je tak ale bohužel se vším. Ta nabídka Unifi se ale poslední dobou dost změnila, už zdaleka nejsou v nabídce jenom talíře a navíc tu jsou za dobrou cenu použitelné routery (některé i s wifi) s použitelným managementem (i přes cloud). Ono i teleport VPN je docelá návyková věc, když k tomu nepotřebuješ veřejku.