• Hardware
  • 5ti port 802.3af switch s SFP šachtou

ano nemá aktivní POE rb260GSP

Aktivni poe pro kamery (dahua, hik) neni potreba. Jim staci, kdyz jim zkrátka do POEčka pustíš 48V. Tzn klidně tam můžeš dát nejtupější poe kostku a 48V trafo ...

Aktivni PoE vyhoda, muzu udelat konektor na strane kamery i pri zapojeni.
    RB260PGS neumi 48V!!!

Honzo, kde jsi vzal, ze ten RB960 je levnejsi? 😃

Tome to s těmi konektory ... Jen tak pro zajímavost se mi na ubnt edgeswitch pěkně vymstilo dělat konektory zaživa. Kdykoliv jsem to udělal a Poe port byl v režimu at/af, tj neaktivní tak switch se kousl.

Abctech. Koukal jsem na oba produkty a Mikrotik vyšel levněji

pgb Přesně tak, konektory se krimpují zásadně na odpojeném kabelu.

pgb No normalni switch s aktivni poe, nemel jsem nikdy problem udelat konektor 😃
        Jak Ruijie, tak edgecore, tplinky (drive) ... Nikdy zadny zasek. Proste PoE je neaktivni, port neaktivni a hotovo 😃

honzam Si zjisti velkoobchodni cenu 😉 😃

pgb taky se mi stalo x-krát. A ze začátku mě to párkrát hezky vyškolilo 🙂

• Upraveno

iTomB Tak nějak ze zvyku, pokud dělám konektor, než cokoli zapojím, aspoň si kabel problikám. Tj. vždy ho mám z druhé strany připojený do pasivní části kontrolního blikátka. Ono totiž i na neaktivním PoE portu je přítomno napětí. Jinak by neměl switch jak zjistit, že je k němu připojeno zařízení co chce PoE pustit. A nevidím důvod proč bych ho měl zkratovat kleštěma, to mi prostě nepřijde ok jako elektrotechnikovi 😉

📡 Telekomunikace.cz