Ja som z poslednej verzie v6 upgradoval na v 7 bez problémov na posledný fw
WAP vs CubeSA vs Tachyone
honzam no ale tím postupem si sundá 60G interface u bezdrátové strany klienta, dokud nenahraje wireless package, ne? Já jsem teda měl jediný postup a to ten, že z ROS6 na ROS7 jsem musel nahrát jak ROS7 tak rovnou i wireless package abych se dostal na protistranu, jinak jako by interface neexistoval.
Postup aktualizace přes 7.12.1 je ten, že když se dá /system package check-for-update tak se nejprve nahraje 7.12.1 a pak aktuální. Protože 7.12.1 ví, že dál už je balíček wireless zvlášť, a není součástí main package. Když ale nejsem hloupý a vím že nesmím zapomenout nahrát i balíček wireless, tak ručně stažené balíčky nahraju do files (main, wireless případně GPS) a dám reboot. Aktualizuji tak všechno, ať nemusím tolikrát restartovat.
Dokonce, 2. postup je i jediný funkční postup, pokud aktualizuji z V6 kde jsou jednotlivé balíčky, kde nemám main. Protože když dám přes check-for-update, tak to po restartu hlásí že nenašel balíčky a aktualizace neproběhne.
6.49.18 *) system - fixed v6 to v7 upgrade from separate packages
Aha. Ale stejně nebudu aktualizovat na 6.49.18 abych pak aktualizoval na V7.
honzam
A downgrade jakým způsobem z 7.18.2? Zatím se nedaří žádný postup. Nahrát 7cku do wapek nebylo správné rozhodnutí.
MarekStejskalCZ Můžeme vědět, v čem to bylo špatné rozhodnutí?
Mame 7.18.2 skoro vsude a bylo to rozhodne spravne rozhodnuti. Zadny “novy” problem nepozoruji. Stovky zařízení …
MarekStejskalCZ V6 už jsme loni opustili včetně všech wAP. Co má V7 za problém?
MarekStejskalCZ Máme 7.x na všech wapkách v síti a problémy nepozorujeme. Čili downgrade z V7 nevím jak se dělá aby ses neodříznul. Nikdy jsme ho vzdáleně nedělali
- Upraveno
mirek_k Náhodně padají klienti na 2- 3 vteřiny, někdy ani nemám info v logu down, ale jen up. Nyní je spojení nestabilní, u verze 6.x jsem tohle dlouhodobě nepozoroval.
#RBwAPG-60ad, r2
MarekStejskalCZ Troufám si na základě vlastní zkušenosti a informací na tomto fóru napsat, že je to přesně naopak.
Většina z nás pozoruje výrazné zlepšení mikrovýpadků v posledních verzích.
MarekStejskalCZ todle mi delavalo spis driv s v6 a v 7.x to z 99% vyřešila ale na některých místech se to táhne do ted.
mirek_k což mě nakoplo tam hodit novější fw a je vymalováno. Nutno podotknout, že jsem se celkem dlouho držel osvědčené verze pro wapky 6.46.5.
- Upraveno
ještě upgrade firmware https://help.mikrotik.com/docs/spaces/ROS/pages/40992878/RouterBOARD#RouterBOARD-UpgradingRouterBOOT
a pak reboot
pochybuju že to padá samo od sebe, jaký mají klienti signály? A chci vědět signály jak na straně klienta tak na straně AP. Není to náhodou wap x3?
hapi jak píšu výše, není gr3. Příběh začal tím, že jsem tam měl gr3, postupně jsem aktualizoval klienty i ap na dvou místech. Začalo to padat jak hrušky, vyměnili jsme tedy gr3 za klasiku a už to není sice tak hrozný, ale jsou mikrovypadky klientů. Signál nejhorší -63. Ještě jsem si vzpomněl, že jsem nastavoval interface w60g set mdmg-fix na Yes, což jsem všude teď dal zpět, ale to nejspíš nebude kámen úrazu.
Co tam máte nastaveno za region? Máte všude štíty?
žádný štíty. A dáváme USA jakožto nejvíc kanálů a výkonu. Jestli to padá i přes to všechno tak prostě změnit kanál.