• Ostatní
  • Jde sehnat stojanovy 12U rack s hloubkou aspon 75 cm?

Zdravim.

Potreboval bych se poradit, ci nevite nekdo kde by se dal koupit stojanovy rack 12U velikosti co bude mit hloubku 75-80 cm. Chci do toho umistit server, jehoz skrin ma na delku 695mm a jeden starsi PowerMac G5, plus par drobnosti. Vsechno co jsem na netu nasel, bylo vetsinou mensi, max do 600mm. U vetsich "U" velikosti, jsem uz tyto hloubky nasel, nicmene 19U a podobne jsou pro me potreby uz dost velke, navic jej potrebuju dostat do bytu ve 3 patre, vytah tu v dome neni a 80KG monstrum se mi po schodech tahat nechce 😃

Dokazal by me nekdo navest na eshop, kde by se dal nejaky hlubsi 12U koupit, nebo mate nekdo v umyslu se takoveho racku zbavovat? Mozna neni uplne nutne aby byl uzaviraci, i kdyz by to nebylo spatne, bylo by ho o neco mene slyset (Uz tak je hodne tichy a jediny vetsi "hluk" ted dela vetracek co je na 10Gbit LAN cipu)

Predem diky za odpovedi

Triton dělá 15U s hloubkou až 120cm. Bohužel menší než 15U stojanový nedělají.

12U s tak velkou hloubkou jsem si nechával vyrábět u Prostor Design

Offtopic, na co máš G5ku? Já na ni jel do roku 2016, ale pak už to šlo blbě 🙁 PowerPC rulez

Nebo se poptat na KM Rack.

peyrak Na kolik to cca vyslo? Divam se na jejich eshop a maji celkem prijatelne ceny. Zkusim to projit ci tam nenajdu neco v nabidce, co by splnovalo parametry.

gnux Ono je to tak, ze rad sbiram pocitace jinych platforem nez jsou x86. Takze z PPC platformy tu mam este PowerBook G4 Aluminium, pak nejaka ta Motorola (m68k) v podobe Amigy 1200 s turbokartou, a taky si porad susim svoje Commodore 64, ktere mam od detstvi a porad funguje. Druhe C64 jsme pak zachranili pred sbernym dvorem, podobny osud mela mit i konzole Sega Megadrive, nalezovy stav bez niceho a nakonec funguje bez nutnosti opravy, jen jsem si musel vyrobit napajeci zdroj...

Hodilo by se mi do sbirky jeste i nejake UltraSPARC masina, nedavno mi utekl jeden server od Sun Microsystems, co nekdo drazil na aukru, resp. jsem se moc dlouho presvedcoval o tom, jestli to opravdu potrebuju (nepotrebuju - jen by to zabiralo misto) 😃 . Sun Ultra 30 to byl, v maximalni mozne konfiguraci, prodal se myslim kolem 3k

Ale to jsem trochu odbehl.. At se vratim k te G5, tak asi pul roku zpet jsem na nem zkousel prohlizet internet a bylo to pouzitelne.. Sice vytizeno skoro cele jedno jadro, ale nezasekavalo se to. I prehravani Youtube pri 720p bylo bez sekani. Mam v nem ale SSD a k tomu zprovozneny dualboot MacOSX Leopard a MorphOS.. Az jsem se divil ze PC z roku 2005 je pouzitelnejsi, nez stroje treba 4-5 let stare, co mi klienti nekdy nosi na firmu, kdyz potrebuji poresit jejich servis.

Aaaa další Amigista :-)

Mám A4000 a 1200 v Toweru :-) jak s 68k tak s PPC turbokartou

MorphOS je super, jen u G5 umí používat pouze jeden CPU. Jinak alternativní platformy mám rád, mám nějaké SGI a ty SUNy také (malou IPX a pak Ultru5, tam mám poslední OpenBSD). Kdybys chtěl kontakt tak vím o člověku co nějaké prodává.

📡 Telekomunikace.cz