gnux Ono je to tak, ze rad sbiram pocitace jinych platforem nez jsou x86. Takze z PPC platformy tu mam este PowerBook G4 Aluminium, pak nejaka ta Motorola (m68k) v podobe Amigy 1200 s turbokartou, a taky si porad susim svoje Commodore 64, ktere mam od detstvi a porad funguje. Druhe C64 jsme pak zachranili pred sbernym dvorem, podobny osud mela mit i konzole Sega Megadrive, nalezovy stav bez niceho a nakonec funguje bez nutnosti opravy, jen jsem si musel vyrobit napajeci zdroj...
Hodilo by se mi do sbirky jeste i nejake UltraSPARC masina, nedavno mi utekl jeden server od Sun Microsystems, co nekdo drazil na aukru, resp. jsem se moc dlouho presvedcoval o tom, jestli to opravdu potrebuju (nepotrebuju - jen by to zabiralo misto) 😃 . Sun Ultra 30 to byl, v maximalni mozne konfiguraci, prodal se myslim kolem 3k
Ale to jsem trochu odbehl.. At se vratim k te G5, tak asi pul roku zpet jsem na nem zkousel prohlizet internet a bylo to pouzitelne.. Sice vytizeno skoro cele jedno jadro, ale nezasekavalo se to. I prehravani Youtube pri 720p bylo bez sekani. Mam v nem ale SSD a k tomu zprovozneny dualboot MacOSX Leopard a MorphOS.. Az jsem se divil ze PC z roku 2005 je pouzitelnejsi, nez stroje treba 4-5 let stare, co mi klienti nekdy nosi na firmu, kdyz potrebuji poresit jejich servis.