julian Co se týče instalací kamer (Unifi Protect), mám jak instalace malé tak i větší s desítkami kamer, funguje to na výbornou. Používám to od doby kdy Unifi Protect nahradil Unifi Video, tj. od prvních verzí.
Co se týče Unifi Access, mám nasazeno zatím v pár menších instalacích jako dveřní vrátníky s časovými okny otevření a přístupem na čipy. Parádně funguje i otevírání mobilem, jak přes aplikaci (funguje i plně offline přes Bluetooth) tak přes NFC. Většinu instalací mám na UA-Ultra, což je za ty peníze IMHO naprosto bezkonkurenční řešení. Něco mám kombinaci G3 čtečka + door hub mini - vhodnější tam kde je to veřejně dostupné, bezpečnejší. Pokud chceš zvonky nebo víc vstupů/výstupů, musíš už jít do příslušného hubu.
Management je velice snadný, tam se není čeho bát. Jen je v angličtině jako ostatně celý systém, snad se češtiny dočkáme, s poslední aktualizací zase několik jazyků přibylo. U managementu je mi to fuk, ale rád bych, aby zvonkové tablo pro uživatele bylo v češtině.
V blízké době budu nasazovat i v několika větších instalacích s velkými zvonkovými tably (intercom) a intercom viewery. Do budoucna mám v plánu nasazovat i automatické otevírání brány a závory pomocí detekce SPZ.
Výhoda integrace obou systémů je mimo jiné to, že kameru z tabla snadno přidáš do Unifi Protect a nahráváš.
Obě management konzole mohou běžet jak třeba na CloudKey-Gen2+/SSD tak na UNVR (lepší pokud chceš dávat víc kamer a větší HDD pro delší výdrž záznamů). Oboje je dost levná záležitost.
Další z mnoha věcí co to umí je jednoduchá integrace s dalšími systémy, je k tomu jak zdokumentované API tak možnost nastavení webhook.