• Management
  • ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

tak 200kliosu, tak to jste na startu...to by i 4gb ram stačilo, ale 2x4gb do budoucna bude ok :)

myslím si že vyšší verze než 6.19 nemá smysl vůbec nasazovat..dokud nebude nějaká fakt odladěná..

o 2 měsíce později

Prosím Vás jak řešíte technický IP adresy? Příklad: potřebuju jet ke kliošovi, kterej má vyresetovanou NBM5 a nepamatuju si jeho Ip adresu.

Dřív jsme měl v mikrotiku povolenou prostě řeknu 192.168.8.51, kteoru sje msi pamatoval nastavil na NBM5 - připojil na MKT zjistil adresu a pak ji nastavil na NBM5. S ISP Adminem to ale nejde, protože pokud přímo nemám slžbu s touhe IP adresou a ještě na daným routeru tak se nikde nepropíše, tudíž se nedostanu na MKT. Servisní MAC adresa nějak nefunguje, protože svůj notebook schovám za MAC NBM5. Modul Servisní IP adresy je dostupný pouze pro kabelovku, a samotný support na ISP Adminu mi řekl, že to prozatím jinak řešit nejde.

Jediný co mě napadlo je vytvořit klienta Technik a mu přidělit službu takovou, aby v každé lokalitě měl svoji 192.168.xxx.51 adresu v závislosti na rozsahu v lokalitě. Jenže to mi bere služby pro přidání internetu k zákazníkům.

Řešený to mám zatím tak, že když se někam jede měřit nebo připojení, tak si dopředu musím zabrat jednu službu a nastavit volnou IP na vysílač, abych se tam připojil a potom u klienta se doplní zbytek. Ale je to strašně nepraktický a co si budu nalhávat, občas zapomenu a to je pak boj přes telefon někomu z fiormy vysvětlovat jak přidat IP adresu kliošovi

ISPADMIN v Nastavení -> Syst. nastavení -> Mikrotik a v prvním řádku mikrotik_default_fw si povolim forward na server s ispadminem ( toto pravidlo se potom propíše do všech Mikrotiků ). Pak si ke klientovi můžu nastavit nějakou ip z rozsahu na vysílači a jsem schopnej se dostat do ISPADMINA.

To myslím ISP Admin umí i bez forwardu.

Ale mě nejde o to dostat se na ISP Admina, tam mám pocit se dostanu vždy, když mám IP z rozsahu. Ale jde mi o to aby třeba jedna IP adresa byla defaultně funkční pro přístup na internet. Takhle akorát zamezíš tomu, že to nebudeš muset dělat předem ale pro měření je to zbytečně zdlouhavý podle mě teda.

Ještě se dívám, že jde na každej router přidat FW pravidlo, tak spíš tam zkusím přidat povolení jedné IP adresy z rozsahu pro přístup na internet, která se na toto bude využívat.

Jdu zkoušet.

o 9 let později

Zdravím.Funguje Vám kdo ma admina 5 a FIO banku komunikace pres API klic...??? me to pise ode dneška chyba pri stazení souboru.(jako by to mělo nejakou souvislost s DDos utoky co byli vcera... )
Bohuzel jiz je vecer a k nim se nedovolam....
Dikes za info.

Jen mimo, pouziva vubec jeste nekdo toho ISP-ADMINA po te zmene cenove politiky par let zpet? Nebo se polepsili a je to aktualne jinak?

používáme UISP a taky jsem s začal mít problémy s fio, vyřešilo to až nastavení stažení dat pouze z posledních 90 dní, víc jsem to zatím neřešil a budu to vždy muset jednou za kvartál přenastavit, zkus taky jestli to pomůže, teda jestli to ispadmin má. Nějaká nová bezpečnostní politika fia nebo něco takového

FIO má posledních pár dní problém, použivám vlastní scripty nad UISP a stahování výpisu končí náhodně ve třech stavech - HTTP/409, "Unable to establish SSL connection" nebo výjimečně vrátí správná data. Na FIO reportováno včera, podle infolinky nejsem jediný, řešeno i přes bankovnictví jako reklamace služby a čekám na response.

cerva jj tiez pridavam mame freenetis fio api od 29 nejde... cakame na opravu...

pedro4444 tak na strane ispadminu neni problem. problem je v bance... vytvoril sem novy token a snim to jde.ten stary( do ted funkcni) stale nejde...

Taky mám v posledních dnech s FIO problém.
      Přes token to občas data vrátí, ale většinou ne. Podobně i přes web to někdy nenajede a někdy jsou hodně dlouhé odezvy.
      Někde jsem četl, že na nějaké banky je vedený DDOS, tak jestli to není tím.

📡 Telekomunikace.cz