To Pepop.
Pane Postránecký, příspěvek nebyl určen Vám, protože jste spokojen s tím, že Vám to občas odstřihne klienty. My si našich klientů vážíme a nemíníme o ně přijít kvůli vrtochům softweru, který neplní své základní funkce.
Jsem zvyklý než něco reklamuji, zjistit i u někoho jiného, jestli má třeba podobný nebo stejný problém (od toho tu jsou různá diskuzni fora), abych pak měl jistotu, že nedělám chybu někde já. Proto jsem napsal svůj příspěvek. S problémy se samozřejmě obracím i na technickou podporu u prodejce. Ten, na rozdíl od výrobce, reaguje na můj mail během několika hodin, aniž bych si u něj něco platil navíc.
Stejně tak jsem zvyklý odvádět kvalitní práci a poskytovat kvalitní služby s garancí a také očekávám to stejné od používaných technologií.
Vaše odpověd pro mne po technické stránce nemá žádnou informační hodnotu, pouze jsem se dozvěděl, že mám vlastně být rád, že jsem za nemalý peníz pořídil program, který si holt občas neporadí ani se základní věcí. Očekával jsem spíše odpověď typu: Ano, máme stejný problém, řešíme to takto... Nebo: Tento problém nemáme... Případně vysvětlení, že MAC adresa koncového zařízení není v podání ISPAdmina to samé jako MAC adresa, která se zapisuje v MK do accesslistu, tudíž že chyba je na mé straně mezi klávesnicí a židlí.
Ovšem uvědomte si prosím, že tak jak jsou různé varianty možnosti nastavení sítí, tak není možné ihned přesně obsáhnout správnou funkci tohoto nastavení v ispa .
Myslíte tím, že řízení přístupu pomocí MAC zapsané do accesslistu a DHCP je nějaká metoda, kterou lze použít na několik způsobů?
technici od ispa tento problém dříve nebo později vyřeší
Technici od ispa by především měli těmto problémům předcházet a ne je řešit za příplatek o něco dříve. Pokud jde o billing a evidenci, tak jsem zatím nenarazil na žádný problém, ovšem, tyto funkce umí zastat i náš účetní program. Navíc pokud se snad objeví nějaká chyba ve fakturaci, tak to nemá pro klienty tak fatální důsledky jako chyba v řízení přístupu do sítě. Dle mého názoru by tyto kritické operace měly být důkladně ošetřeny a otestovány před tím, než je každá verze vypuštěna do světa.
Každopádně díky za Váš názor...