Dnes jsem dostal email s nabídkou o rozšíření ISPadmina o modul NetFlow a nemusím snad tajit cenu 10tis. bez DPH. Celkem mě to zklamalo, ani na konferenci MUM nebylo zmínka když jsem okolonetflow sondoval, že by měl být placený. Mě osobně to přijde celkem dost. Je mi jasný že se hoši ze šumperka snaží hájit tím, že každý ten modul potřebuje ze zákona (pokud nemá jiný způsob). Ale řekněme si kdo teď ty data zhromažďuje :-D
No ten email jsem asi dostali vsichni, ne jen ty :-)
Popravde receno, kdyz jsem si ho precetl tak jedine co me napadlo, bylo slovo, kterym se oznacuje zvire zerouci neco z koryta, samice od neho. Opet se dostavame na zacatek kdy se mluvilo o tom ze ispadmin je drahy. Ano, ted je jeste vic drahy. A po te co jsem byl schopen akceptovat danou cenu, tak me p. Sys opet hodne prekvapil. Ale co, tak to proste je. Nezbyva nez koupit si za 2tis jeste jednu starou masinku, hodit na ni linux a do ni si koupit aplikaci netflow za 4tisice kterou prodava konkurence. A je to doma ze 6 tisic. 4 tisice usetreny a ten linuxovej stroj jeste muze slouzit jako zaloha neceho, treba ispadmina.
Modul do ispadmina za 10 tisic je proste moc. Bejt to za polovic, nereknu ani slovo, tak nejak jsem to ostatne cekal. Je to zlodejina.
BTW: Tusim ze brzy bude reagovat pan Sys a bude rikat jak je to levne, a ze kdo nechce tak to kupovat nemusi a ze to neni pro kazdeho atd. Tak to uz vsichni zname, a ja osobne jsem s nim souhlasil, ve vsem. Ovsem s timto krokem ohledne NETFLOW nesouhlasim. To je fakt svinarna ...