jcltm Jodle Proboha, nic proti, ale jsi mimoň. Brand new neznamená že je to novinka, ale že je to nový nepoužitý výrobek. Bohužel se tady z dříve odborného fora stává tlachárna pro BFU.
Jodle jcltm ops, oni na webových stránkách nabízejí i staré použité výrobky? Tak to pardon… Je tu ještě někdo, kdo chápe, proč by výrobce na produktové stránce psal: “nový nepoužitý výrobek”? Ale k věci neodpovídáš nic - moje reakce byla na to, že je v tom WiFi4 :-(
jcltm Jodle ops, oni na webových stránkách nabízejí i staré použité výrobky? Tak to pardon… Tady je někdo solidní mimoň... Jasně že na Ali i mnoha dalších webech prodávají i použité zboží. To prodává třeba i Alza aj.
pcwifi tuhle karticku mam a bud je k.o. ona sama nebo nevhodna redukce do miniPCI-e ( https://www.briv.cz/p/6951/mpcem2b-n01-mpci-e-na-m-2-key-b-adapter) mikrotik ji proste nevidi ani s posledni verzi RoS 7.x
Jodle pcwifi No tak díky za upozornění, A s jakou přesně deskou to nefunguje? je to nějaký komplikovaný takže to budu muset ještě dostudovat: Nabízí se tedy otázka, jaké přesně LTE karty jdou konpatibilní s jakou přesně RB deskou?
pavema Jodle Tak z toho tvrzení, že RBM33G nemá PCIe linky jsem nějakej zmatenej. Na webu Mikrotiku je tohle blokové schéma, kde PCIe je zakresleno.
pcwifi ja sem po nem sel prave protoze by mel umet 3CA, ale kdyz to tak vidim jak je to k prdu to vubec rozjet...no samotny modem me stal asi jen 2 kila, redukce taky tak sem v tom v nouzi utopil pětikilo... mel sem v planu ho dat do RB922, jesi by tam teda vubec jel nejak... limitace hypotetickych 480Mbit nevadi...
Jodle Jo ten modem stojí 9 $ Ale rychlost Cat9 by mela byt 450 a ne jen 150 - viz dále - (to je Cat4 s 1 antenkou)… Tohle si zkoušel? Koukám že na to přepnutí ze 150 na 450 se musí odeslat příkaz do tohoto modemu: /interface lte at-chat lte1 input="at@store_nvm(fix_cat_fcclock)"
pcwifi ja to daval do SXT LTE, kde karta je ale scel sem to v nem vyzkouset, ale nevidelo to lautr nic. RoS nevim, posledni ofic. 7.1x jesi by se to na RB922 rozjelo, poridim a budu doufat asyk.
Jodle pavema Hele to nevím, mě to psalo AI, Takže to mohou být nesmysly. Ale asi jich nebude jednoduchý tam rozchodit kde jaký cokoliv karty :-( iTomB Ty mi ho chceš vyrobit nebo co? To je zase rada … Zjistil jsem že to holt není tak jednoduchý, aby to bylo kompatibilní ty vnitřní patice a signály a psk ještě FW obou karet… Protože ne každý HW umí na USB cokoliv, třeba modem…
pavema Jodle Jo, tak tím se to vysvětluje. V tomhle ohledu AI vůbec nevěřím. Kdejakou kravinu umí věrohodně vnutit.