soban Zdravím, stále dokolečka.
Výše jasně píši, že baterie jsou hotové, v provozu včetně BMS, které mají balancer s údaji (asi) výrobce, které jsem zatím měřením neověřil. Číňan si tam totiž může napsat, co ho napadne, tak proto. Takže BMS existuje, proč to zpochybňovat stále dokolečka a popisovat konstrukci, která je již dávno hotová.
Stejné platí o kapacitě nebo cyklech baterie. To ani nečtu. O cyklech se lže nejvíce, především proto, že kapacitu lze změřit rychle a spolehlivě a vím co potřebuji, ale cykly jsou většinou na roky a to už číňan ani neexistuje nebo je přejmenován. A taky není cyklus jako cyklus, že.
Je jasné, že při baterii 6V dojde těžko k překročení povolených napětí na mosfetech, tahle diskuze je dle mého v tomto vlákně naprosto zbytečná. Pokud někoho napadne kloudný důvod jiný, rád si ho s díky vyslechnu a zařídím se podle toho.
Návrh kontaktovat výrobce ohledně informací mě přijde logický, ale vzhledem k situaci naprosto mimo. Výrobce čehokoliv v Číně je objekt naprosto nedostižný a silně pochybuji, že ho někdo někdy najde. A i když, na takový dotaz ani neodpoví, ledaže 100000 kusů a podobně. I ti tzv výrobci nejsou nic jiného než osazovací firmy s nulovými vědomostmi o funkci, či parametrech. I ty adresy, které nyní musejí uvádět ze zákona jsou buď falešné nebo neexistují. Kdo nevěří, ať to zkusí. Hledání výrobce BMS JK mi zabralo dlouhé měsíce, to byl jediný úspěšný případ, navíc s nejistým výsledkem. A to na tom pracovali dva "moji" číňani v Číně. Silně pochybuji, že by měl někdo čas, náladu, výdrž a hlavně potřebu tohle martýrium absolvovat.
mpcz, 3jul2025