miract No uprimne, ak clovek chce poskytovat sluzby (optika) tak musi hladat len operatorske riesenie rovnake ako velke podniky...a ubnt to nieje....ubnt si stale meni parametre...chapem, ze ked clovek zacne s ubnt a ma toho mraky tak v tom pokracuje ale zrusit najdostupnejsie zariadenie je absolutne nepochopitelne...
POEcko na optike podla mna nema co hladat...je to "divne" riesenie. Akoze nehovorim, mame nejake instalacie kedy je ufiber loco na povale, napajane cez POE a optika ide len pod strechu...lahka migracia z wifi na optiku ale je to tazky nestandart...skor ci neskor to clovek bude musiet prerabat.
Tato nahrada je absolutny nezmysel. Unika mi zmysel 2,5GbE na tom zariadeni, ked je to len GPON....keby je to XG/XGSPON jasne, tam sa to ocakava ale na GPON vobec....
Toto kedysi robili aj s UNIFI AC - zacalo sa s POE 24V, potom novsie serie uz mali aj at/af a tak rozne....to som sa namenil odpalenych unifi ac (povodnych) ked im niekto dal pasivne 48V poe ktore to odpalilo a tak...
proste ubnt nerozmysla dlhodobo len kratkodobo a robia co sa im hodi....milion produktov, pricom realne staci tretina....