Za mě je ideální řešení Home Assistant (HA) a jako kontakt klidně použít Shelly, ESP, Tuya nebo cokoliv jiného – klidně i přes Zigbee. HA má obrovské množství integrací, takže nebude problém přidat i integraci Tesly a mít tak možnost otevírání vrat přímo z auta.
A jestli HA ještě neznáš – já ho před dvěma měsíci taky neznal. Nahrál jsem ho do virtuálu a dnes přes něj řídím celou fotovoltaiku i další věci. Dokonce jsem si napsal vlastní integraci pro TIGO optimalizéry a podobné prvky. Je to celkem jednoduché. Ovládání vrat tlačítkem zvládneš zprovoznit do hodiny po instalaci. Až uvidíš, co všechno HA umí, budeš si říkat, proč jsi to neudělal už dávno.
jinak AI:
Ano, určitě to zvládneme! Integrace Tesly do Home Assistant (HA) je možná a dokonce poměrně dobře podporovaná díky oficiální Tesla integraci. Umožňuje ovládat různé funkce auta přímo z HA – včetně otevírání/zamykání dveří, ovládání klimatizace, sledování polohy, stavu baterie a další.
Co budeme potřebovat:
Home Assistant běžící na nějakém zařízení (např. Raspberry Pi, NUC, Home Assistant OS atd., nebo VIRTUAL).
Tesla účet s přístupem k tvému vozu.
Vygenerování API tokenu pro bezpečné přihlášení do integrace (Home Assistant už nepodporuje přihlášení přes jméno/heslo kvůli bezpečnosti).