Tak když udělám propoj mezi CCR1036 <--> CRS305 stejným DACem, tak s auto na obou stranách naběhne link na 10G v pořádku standartně. Nabíhá i po manuálním vytažení atd. Zkrátka tak, jak by to mělo být.
Ale s tím SG3452 se nechce spojit stabilně ani ta CRS305. Chová se to stejně jako CCR1036. Z toho asi teda předpokládám že ten samotný DAC je v pořádku a problém bude s tím teplým linkem.
Jelikož úplně přesně nevím, jak ty DAC (nebo obecně SFP moduly fungují) - je možné, že si ten TP-Link si nějak nerozumí s tím MaxLink modulem? nebo záleží i na kombinaci zařízení za těma modulama (TPL <--> MK)?
Jde mi o to, jestli existuje šance, kdybych DAC vyměnil např za zmiňovaný UBNT DAC, zda by to mohlo pomoct, či nikoli.
A ještě jsem zpozoroval jednu věc, co se mi nezdá. Jednat na TP-Linku na SFP+ portech nejde nastavit volba rychlosti na "auto". Což je teda zvláštní, ale OK, Asi mi to nějak zásadně nevadí.
Když však nastavím rychlost na 10G:

a na MK (je jedno jestli CCR 1036 nebo CRS305) nastavím manuálně 1G rychlost, tak se to korektně slinkuje na 1G rychlosti. Rychlost 1G pak indikuje jak MK, tak TPL.
Tohle předpokládám, že ale při manuálním nastavení rychlosti fungovat nemá ne? Nebo se pletu? Mám za to, že když nastavím rychlost manuálně na 10G, tak buď se slinkuje na 10G nebo vůbec.
Pokud si toto myslím správně, tak mám pocit, že manuální nastavení rychlosti na tom TPL úplně není manuální nastavení rychlosti, ale pouze "horní" omezení při auto negotiation.
Ještě zkusím pohledat v CLI (cisco-like), zda neexistuje ještě jiná možnost to forcnout tam. Pak by případně vyzkoušel ten UBNT DAC.
Děkuji mockrát všem za názory a pomoc 😊