losexitos Hele mě to taky s odpuštěním děsně $ere, jenže jsou místa kde prostě nic jiného nebo aspoň trochu srovnatelného není a Starlink toho blba Muska stojí cca dvojnásobek a anténa má spotřebu jako 🐄.
Tam kde mám osobně jedinou xDSL přípojku není ani mobilní signál, natož lokální ISP. I ten $rátnet je až za kopcem. Jakmile by bylo kam, přecházím klidně zítra. BTW, jestli by měl někdo zájem vykopat FTTH na vesnici s necelými 200 obyvateli (+podobně chalupářů) na severu i s mnoha firmami kde jediná konkurence je předražené a pomalé xDSL z jednoho rDSLAMu + Starlink a není tam ani to LTE, klidně pošlu do PM více info. Je to slabé 2 km od města co má přes 5000 obyvatel, takže s konektivitou by neměl být zásadní problém. Drtivá většina povrchů jsou trávníky. Já už mám 12/8 z racku k silnici přivedenou. Klidně bych i přiložil ruku k dílu, pokud dáte čestné slovo že to neskončí u velké trojky/čtyřky 🙂
Kromě toho mám ve správě už jen jednu jedinou další xDSL přípojku, která se bude do půl roku rušit a přecházet na optiku k lokálovi. Ostatních x desítek xDSL přípojek jsem předělal na optiku nebo 60G lokálních ISP.