Jodle Chápu já pro to nemám využití (mám předplacenku, mobilní net skoro nepoužívám) navíc v práci nemá O2, T-mobile dodnes signál jediný Vodafone postavil vloni vysílač. Všichni tam jedou a volají přes wifi od místního ISP.
O2 jsou š****i, ale jsou nejlevnější a net funguje na vdsl na výbornou a na vesnici je to kolikrát jediná možnost dostat pořádný net protože to je prostě kabel. Bezdrát je nouzovka co stojí většinou za prd pokud si nezaplatíš nějakou profi linku bez agregace s SLA za těžký peníze. Pokud to je volný pásmo většinou 60Ghz tak se to může zarušit a SLA ti stejně nepomůže. Už jsem slyšel od jednoho člověka že v Praze i ten 60Ghz stojí už za houby a CS si na tom nezahraje protože to má paket loss, je toho ve vzduchu moc. Takže pro vesnice kde nic není nebo socky co berou Starnet asi ok. Kdyby Cetin natahal všude optiku tak většina těch malých ISP skončí na pracáku. Tady máme 4 ISP na bezdrátu a za 20 let se na optiku nezmohl ani jeden. Proto tady velkou trojku nemá nikdo rád, protože reálně nemají čím konkurovat až na vyjímky co se pustili do optiky většinou někde na sídlištích. Další konkurence bude Starlink jak příjde další satelitní poskytovatel (Amazon) tak půjde dolů i cena. Pro zákazníka to bude super pro ISP na bezdrátu další hřebíček do rakve.