Dobrý den,
jak byste prosím zvolili konfiguraci OSPF tak, aby to bylo co nejvíce stable.
Stávající řešení mám GW-MK60a-------------MK60a-RB4011-MK60b---------------MK60b, souběžně s MK60 mám i 5G spoj jako zálohu, kdyby něco. OSPF tedy řeším na všech zařízeních kromě RB4011, kde jsou všechny porty v bridge.
Toto řešení chci nahradit, kde místo MK60 použiju Tachyon jednotky. Ty nicméně neumí řešit OSPF. Jak byste tedy řešili OSPF? Spojení by bylo
GW-Tachyon60a-------------Tachyon60a-RB4011-Tachyon60b---------------Tachyon60b a udělali byste to tak, že byste na GW nastavili bránu pro první spoj na Tachyon60a na RB4011 rozbili bridge a na jednotlivé porty nastavili IP, tedy ether1 by byl pro ospf spoj s GW a ether2 brána pro Tachyon60b atd.?
Díky za radu, nejde mi o konfiguraci, tu asi zvládnu, ale jen o diskuzi nad nejlepším řešením. Současně vedle Tachyon60a a Tachyon60b bude záložní spoj, takže proto zde musím řešit ospf, aby se to v případě výpadku přeplo.
A nebo mě napadlo, je správné nechat všechny porty na RB4011 v bridge a na ně nastavit požadované IP adresy a na ně ospf?