iTomB Abych se vrátil k původnímu, stejně by mě zajímalo co "není tak úplně pravda" na tom co jsem napsal výše, že každé napájené zařízení splňující standard 802.3af/at lze napájet pasivním PoE při dodržení napětí a proudu ať už po párech mode A nebo mode B.
Fakt by mě tedy zajímalo jak se "dodržuje" endspan a midspan (i když tím, ne úplně správně, myslíš mode A/mode B) a proč se musí dodržet polarita. Klidně se to rád dozvím i od @pgb co tenhle IMHO nesmysl olajkoval.
Ono totiž zařízení co splňuje standard 802.3af/at musí být schopné vzít si napájení jak v mode A tak v mode B a je úplně jedno s jakou polaritou, protože na vstupu napájeného zařízení splňujícího standard 802.3af/at musí být graetzův můstek, takže polarita na vstupu může být libovolná. Protože jinak by stačilo zapojit zařízení kříženým kabelem (byť dneska už málokdo ví co to je) a nefungovalo by nebo by to mohlo napájené zařízení i zničit. Stejně tak by to mohlo zničit napájené zařízení v případě blbě nakrimpovaného konektoru.
Ten standard je zkrátka dost neprůstřelný a i kvůli tomu složitý a tím dražší a to neberu ani v potaz cenu čipu zajišťující negotiation -> ne každému se tak chce ten standard dodržovat. I proto vznikly různé nestandardy jako je pasivní PoE nebo zařízení nestandardní co standard splňují "jen tak nějak na půl", takže jej neplňují.