hocomin1, ty si mi teda riadny exemplar :)
1) jak můžou vzit linku 3 najednou, vždy bude psana jenom na jednoho z nich a ten bude mít že ji nesmí poskytnou třetí osobě
cituj zakon, vyhlasku, ktora ti zakazuje poskytnut internet tretej osobe. tento vztah vacsinou upravaju vseobecne podmienky - pokial si to dohodnem s dodavatelom konektu je to len jeho a moja vec. Neviem ako ini ISP ale napr. T-COM Slovakia priamo povoluje zdielanie
http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=1423
citujem Slovak Telekom neobmedzuje svojich zákazníkov pri zdieľaní aDSL pripojenia. V zmluvnom vzťahu zákazníka a spoločnosti Slovak Telekom, a.s. vystupuje vždy iba konečný užívateľ, ktorý môže úplne legálne zdieľať aDSL pripojenie aj s ďalšími účastníkmi, pokiaľ nespôsobuje problémy na sieti napr. používaním neschváleného hardvéru, spamom alebo inak nenarúša integritu siete. Toto platí ako pre právnické osoby, tak aj pre fyzické osoby. Napríklad je možné, aby po vzájomnej dohode využívali jednu DSL službu viacerí susedia v paneláku alebo zamestnanci firmy.
.......
2) Když koupíš internet a někomu ho dál poskytneš tak přeprodáváš.
ta samotna veta nedava zmysel. ked hodis pokosovi (poskytnes mu) stvtku chleba (cely si kupil pred chvilou v TESCU) tak mu ju preprodavas?
3) podle zákona o dani s příjmu, by se počítala s příjmu (z tech vybraných peněz). Jelikož nemůže podnikat v elektronických komukacíh (nemá papir od ČTU) nemůže si dát cenu za linku jako nákladovou položku. Tedy poté má vybrané paušály od kámošů jako příjem a měl by ho zdanit.
1. penazny prijem do urcitej vysky sa vobec nezdanuje
2. mam pekaren, peciem rohliky, nemam papier od CTU a fakturu za linku si davam bezne ako nakladovu polozku. Dalej si uplatnujem ako nakladovu polozku jachtu v stredomori, ferrari v garazi, a 5-dnovy rekondicny pobyt v Amsterdame
3. to ze od niekoho beriem peniaze za internet mi najskor musi niekto (ten niekto je DANOVY URAD - CTU nema na to ziadne pravo) dokazat - fakturou, uctovnym dokladom, ...
4) né, ale všichni vědí co a jak ( většinou najdem 24 dB paraboly a do toho nezregulovanou kartu)
http://www.czfree.net/forum/showthread.php?s=&threadid=18925
precitaj si tu diskusiu. myslis, ze ten pan, o ktorom hovoria nema papir od CTU?
samozrejme, pokial ma niekto 50 zakaznikov urcite je lepsie sa zaregistrovat. uz len kvoli problemom z nelegalnym stahovanim atd. ale aby sa registrovali siete s 10 susedmi je postavene na hlavu. som zvedavy, co by povedala tetuska na podatelni CTU, keby sa zacali registrovat vsetky taketo siete