Opakovaná činost = živnostencký list (a k tomu potřebná povolení od ůřadů)
prepac, ale to je riadna kokotina. ty mas zivnostak na sustanie svojej manzelky?
ja nemam, ale snazim sa cinnost vykonavat opakovane, sustavne a casto
když začne často měnit kohoutky měl by mít živnostencký list.
v poriadku, ale definuj alebo upresni casto? to je pri dosiahnuti mety 5ks ? 10 kusov? alebo je to 1ks denne? 20ks mesacne? kedy uz musi a kedy este nie.
ak mi to zadefinujes, ja ti upresnim pri kolkych zakaznikoch uz musis mat "papir od CTU"
Az sa sused rozhodne, ze je prenho vyhodnejsie (vyssii honorar, zabezpecenie, atd.) mat zivnost, tak si ju zalozi. A podla mna to iste plati i u sieti - az sa uvedena skupina ludi rozhodne, ze je pre nu vyhodnejsie mat nejaky statut, pravnu ochranu aj za cenu nejakych poplatkov, vypisovania vykazov atd. tak to spravia.
podnikání:činnost prováděná opakovaně a samostatně na vlastní jméno a zodpovědnost, za účelem získání zisku
-aby činnost byla podnikáním,musí splňovat:
soustavnost=musí být pravidelná nebo opakovaná,ne nahodilá
samostatnost=vykonavatel není podřízen jiné sobě
vlastní jméno=činnost vykonávána pod názvem,pod kt.je subjekt registrován
na vlastní odpovědnost=vykonavatel činn.je zodpovědný za porušení pr.předpisů
za účelem zisku=rozhodující je úmysl,ne skutečný výdělek
umoznujem pripojenie susedom:
1. ano, cinnost vykonavam sustavne.
2. nie, cinnost nevykonavam samostatne, niekedy nastavim router ja, niekedy sused, niekedy natiahnem kabel ja, niekedy susedov syn.
3. nie, cinnost nevykonavam pod vlastnym menom, najradsej by som bol keby o tom nevedeli rozny "stouralovia".
4. nie, cinnost nevykonavam na vlastnu zodpovednost, ked susedovi odide router, je to jeho vec, ked zamrzne moj router, ja som na dovolenke a nejde internet susedom, pockaju az sa vratim domov a resetnem ho.
5. nie, cinnost nevykonavam za ucelom zisku - nechcem generovat ziadny zisk, staci ked sa vyskladame na poplatky za konekt a spotrebovanu elektrinu (rozhodujici je umysel, nie skutocny vydelek)
je to zivnost? podnikanie?