jsem rád když někdo dodržuje normu, ale rozhodně mi nějak nevadí, že jí někdo překračuje. Je to stejně jen nesmyslnej cár papíru.
Stavíš bezdrátové spoje? s takovýmhle myšlením bys to měl zabalit, nebo by Ti to měl někdo zákonem zakázat. Problém je, že u nás se sere do wifin každá lama co vůbec nechápe proč nějaké normy jsou....
Vadilo by mi pouze kdyby někdo vysílal takovým výkonem, že by to způsobovalo zdravotní potíže
Vysíláš, překračuješ normu, ten kdo dodržuje je oproti tobě v nevýhodě, protože se chováš jako prase a dřív nebo později mu z neustálého přelaďování a dohadování se z tebou klepne, stačí ti to tak? Vysíláš, a způsobuje to zdravotní potíže....
Prostě řeči o dodržování mohou mít pouze městské ISP, kde jsou spoje do 3 Km.
Poskytuji na vesnicích, spojů na 6-10km mám, je jich dost a mám je v normě. Pokud použiješ šmejdovní nebo nevhodné (všesměrovky na p2p spoj) komponenty, nediv se že abys udělal rozumný spoj, musíš valit výkon na plno.
Stejně je ta celá norma jen výplodem konkurence, aby nebylo tak snadné konkurovat ostatním licencovaným sítím.
Vidím že opravdu vůbec nic nechápeš. Možná, kdybys začal podnikat v jiném oboru, budeš třeba někde i užitečný....