Paci sa mi konstrukcia tej anteny , vyzera dost robustne ...
Ještě aby se nelíbila, je to obšlehnuté přesně podle Pacific Wireless 28db :)
...Za předpokladu že bude ant. připojena RB přes pigtail alespoň dva konektory + dejme tomu 10m kabelu např. 0.36 dB/m a možno i bleskojistka....
Přesdtav si anténu se ziskem 30db a normu povolující 27db, teď mi vysvětli jak pomocí kabelu, bleskojistek a konektorů zmenšíš zisk paraboly :)
Připomíná mi to vysvětlení jedné nejmenované firmy na můj dotaz ohledně použití antény Andrew uni 24db (2,4Ghz) v naší vesnici. Zřejmě si myslí, že všichni rozumějí wifinám zhruba stejně jako oni, takže když máte anténu 24db, použijete 10m kabelu H1000 a dole ovislinka který horko těžko reguluje výkon pod 15db, nahoře jste v normě :)
Nejsem si jistej, ale neni v norme, ze vyzareny vykon nesmi byt vice nez 27db bez automaticke regulace vykonu a 30db s ni? To by pak opravdu stacilo, aby byl ztlumeny vykon na karte na 1db a utlum na kabelech a blestkojistkach byl 4db. Z toho jednoducha matematika rika, ze to vyjde presne na 27db. Ale je to jen trocha teorie... pripada mi to totiz, jako dat do nejakeho sportovniho vozu omezovac na 50km/h :-D To je pak lepsi koupit uzitecnejsi auto :-D