tak jak lidi máte to někdo ozkoušené ?hodte sem výsledky komu to jak valí na jakou vzdálenost... skoro všechyn příspěvky tady vůbec nesouvisí s tématem a to je - zajímavá anténa za zajímavou cenu....
Páteřní linku s těmito anténami a Rocket M5 zatím testuji na 9,5km. Zatím mám přesně nasměrovánu jen jednu anténu, druhou jen od oka z provizorního umístění. Vypadá to nadějně. Až to bude vyladěné, dám určitě vědět - asi do týdne - nestíhám :(
Trvalo mi to sice o trochu déle, ale jsem mimořádně spokojený:
Ve spojení s Rocket M5 na 20MHz kanálu je jak propustnost, tak odezvy i stabilita výrazně lepší než na obdobném spoji s Mikrotikem s kartami R52n a 60cm parabolou s duálním ozařovačem http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=294 na 4,5km, případně na spoji 600m s tímtéž HW ale jen 30cm parabolami. Ani na 4km spoji s MK a duálními 24dB parabolami od Jirouse jsem nedosáhl lepšího výsledku.
Co se týká limitů:
Výkon Rocket M5 s FW 5.2 jsem stáhl na 1dB. Anténa má údajně zisk jen 28, něco se ztratí na pigtailech, takže se to (možná skoro) do normy vejde.
Nyní velice lituji toho, že jsem se dosud řídil bláboly samozvaných rádo by odborníků a nezačal s UBNT na páteřních spojích i pro připojování klientů experimentovat dříve. Mohl jsem si ušetřit čas, nervy i finance :