Hmm, tak to je tvrdy ořech, spoj ktery umi jenom 6 kanalu z 8 a jeste ke vsemu jenom ACAP.. Co bude přístě? :
Příště by mohly být třeba poloprázdné vagónky, které až se naplní a pustí přes 1024QAM, tak na výprodeji z EBaye převezou třeba i ... :
Ale teď vážně.
Mohl byste mně a možná i dalším ne tak technicky nadaným nějak lidsky vysvětlit, co znamená ta ...a ještě ke všemu jenom ACAP...
Vaši zákazníci tvrdí, že to na kanály 4 a 7 nenaladí.. Mylí se?
Kanály 3a a 7a je zakázáno pro 28MHz masku používat. Takže pro rychlosti, které wifiny už neumí (100+), máte kanály 3. Dle vyjádření vašeho distributora jsou 1S10 přezdívané také vanš.. v souladu s třídou 5A (ACAP). Nakonec se to potvrdilo i při měření, které se mi dostalo do rukou. Při normě ACAP se nepočítá s tím, že by jakýkoliv spoj fungoval na vedlejším kanále v podobném směru.. A komplement normy do roku 2009 nepočítal ani s vedlejším kanálem v opačné polarizaci. Možná vaše konfigurace umožňuje práci na vedlejším kanále, ale jednoznačně to neumožňuje ostatním zařízením. Měl bych se z toho spíš radovat, že to někdo neukormidloval. Radost mi to však může dělat do chvíle, když si viník natluče sám, pokud sebou ale táhne i okolní účastníky... Už to taková prdel není, a pokud kvuli tomu nemůžete někdě zákazníkovi dodat maximum možného..
Takže pokud máte 3 kanály, které dle normy jste schopni použít, tak pro plánování nasazení připadá v úvahu kanály třeba 8 a 10 a tím padla.. nebo a jen na kanál 9 a kdokoliv na kanálech 8 a 10 si můžou vytřít zádá, na což jsou ale už i provozovatelé Summitu UNI a QAM zvyklí.
Zbytek se s tímto faktem smířil a postupuje stejně jako postupoval vpřípadě SVMek - Bič a pryč.
Byla to reakce na to, že i Alcoma po dlouhodobé deviaci začala používat širokopásmové fitry, dokonce i Benjamínek trhu pochopil, že 4 je víc než 3 a že pro použitelnost spojů ve spartanských podmínkách VO-R14 je laditelnost absolutně kritická a co víc, dokonce i ostatní vč. Summitu pochopili, že 4 kanály jsou zatraceně málo na to, aby se uplatnila "měkká" norma a na trh se dodávala zařízení tohoto typu, které lezou do okolních kanálů.
Je totiž rozdíl mezi situací, s provozem 2 zařízení na lokaci při aplikaci standardu ACAP, 4 zařízení při aplikaci standardu ACCP (může pracovat jeden kanál vedle druhého (nikoliv ob kanál) a nebo dokonce 8 zařízení při dodržení CDDP (jeden kanál vedle druhého a dokonce v opačné polarizaci) v podobném směru..
Vaše zařízení jsem viděl a tím více mne překvapuje, proč musíte humusit se spektrem, když je to v podstatě z modemového pohledu pouze změna baudové rychlosti, nebo se mýlím, je v tom něco jiného? Moje představivost je celkem bohatá a nahrává to spekulacím. Ano bude to představovat snížení propustnosti, ano bude větší tlak na Adjacent channel rejection a ano tím pádem padne i jediná vlajka, v čem spoj unikal ostatním konkurentům.
Doufám, že to k objasnění mých postojů vede.. Není to hrozba, ani temná ani potencionální, je to fakt, se kterým by se měl každý osobně vyrovnat, pokud uvažuje o investici.
Na toto téma uvítám debatu a nebudu sám, pokud jsem to pochopil dobře, stejně to vidí i ostatní stáje..