hele insidere? sam sem byl nekolikrat svetkem, jak sama alcoma naladila MP90 na mezikanaly v rozporu s VO.
Jak uz jsem psal, MP90 prece taky nelze naladit na vsechny kanaly v celim pul pasmu be, vymeny filtru.
Proc se tedy vozis po orcave?
Ja chapu ze ceragon je v tomhle spicka ale uvedom si, ze za jeden ceragon koupim dve 1S10. Tim je vyber jasnej a ostatni veci investora nezajimaji. Bud ceragon zlevni a nebo CTU bude prisnejsi, jinak se nema smysl dal bavit. Dvojnasobna cena je dvojnasobna cena.
O Alcomach se to vi, ze jim nedela problem nedodrzovat kanalovani a je to vcelku casta prasecinka. Je to o tech filtrech. Nova MP uz ujizdeji "jenom" na pevnem kanalovani. Technici od minuleho tydne maji prikaz fotit s GPS a pripravujeme databazi spoju, ktere vysilaji v rozporu s VO. Ladeni MP9X je známá a chronicka deviace Alcom. Proste bez vymeny filtru "schade" kamarade, ale bavme se o generaci spoju posledniho roku.
I Alcomy najednou ladi v celem pasmu (sice jenom v jednom : ) Ale je to pokrok.
Po Orcave se zatim jeste nevozim, jenom konstatuju, ze se tu nekdo snazi nabizet "rychlejsi" vyrobek nez ma konkurence za cenu toho, ze podprumerne vlastnosti vybudi praskama..
To ze ma Orcave "umet" 200mbit na plny kotel na TCP při 256QAM neni totiz kvalitou konstrukce, ale vyssim baud ratem poustěným do modulatoru modemu (tusim ze neco pres 26Mbaud), to ma ale za nasledek, že to leze z masky, která by dovolila pouziti vedlejsich kanalu jinými spoji (vč. toho samého typu vyrobku). Bavíme se o standardu třídy 5B
Čistě teoreticky toho dosáhnout lze v pripade absolutne spickových parametru samotne mikrovlnné jednotky a ciste prenosove cesty. Kvadraturne amplitudová modulace se ale az na vyjimky pouziva s doprednou korekcí, která je schopna eliminovat nedostatky prenosové cesty a mikrovlnných jednotek. Daní je ale ztráta kapacity. Tzn, že minimálně 7 procent se pouziva pro vlozeni samoopravneho kodu, ktery zabezpeci menechybovy prenos o cca 3-4dB dřív než tohoto kodu a eliminuje sumové peaky a zazneje.
Delali jsme pokusy a darilo se nam prenaset s nulovou chybovosti QAM 128 se zhorsenim citlivosti o cca 3 dB. V praxi to znamena, ze skutecne lze dosahnout prenosove rychlosti 175mbit.
Ceragon do 10GHz nekoupis, teda krom toho naseho hybrida, ale ten je levnejsi nez vanš..
Není to o navázení se, je to o ochrane mých zájmu a pak by to melo byt i ochrane Vasich zajmu.. Je to neco jako kdyz jezdim na lyze a vidim, ze nekdo vedomne nici pistu. Kdyz na nej nezarvu, nekdo si tam rozbije hubu.
Jsem presvedceny, ze Orcave je schopny mavnutim kouzelneho protku SR zmenit za ten, kteri pouzivaji vsichni, kterym neni osud 10GHz lhostejny.