hapi přičti si můj příspěvěk o dualnim atomu a co jsem testoval. Atom je výkonější než powerPC v RB1100. Typuju že to nezvládne. http://www.ispforum.cz/viewtopic.php?f= ... =15#p51552
mato1 přičti si můj příspěvěk o dualnim atomu a co jsem testoval. Atom je výkonější než powerPC v RB1100. Typuju že to nezvládne. : len pevne dufam, ze sa mylis... buduci tyzden mi dojde konecne vacsi rack a tam to nahodim a uvidime co to spravi. ked inak nie, tak to pouzijem ako inteligentny switch a vypnem na tom aj connection tracking a v tom pripade by to mal zvladnut. hapi nejsem si teď jistej ale conn. tracking můžeš vypnout i při QoS. POkud se nepletu tak conn. tracking je potřeba hlavně k natu ale možná i k něčemu víc ale když jsem to na bráně vypnul, tak jelo všechno dál takže tim by sis mohl nahnat výkon. Taky je třeba počítat s tim, že ten můj test nepočítá s nějakou různorodostí paketů co se týče velikostí takže se dá předpokládat, že to v provozu bude ještě horší. Až ti to pojede, tak napiš detaily. reset bych rekl, ze conn tracking by se mel zapinat tam, kde se markuji konexe, pocitaji se tcp konexe a pouziva se nat . Na neco jsem zapomel ? mato1 bych rekl, ze conn tracking by se mel zapinat tam, kde se markuji konexe, pocitaji se tcp konexe a pouziva se nat . Na neco jsem zapomel ? ja potrebujem oznackovat / omanglovat p2p data, rapidshare a file servery (pomocou address list) a pod. maxik musi byt zaplnuty tam kde se znaci konexe tj hlavne p2p, kvuli NAT a kvuli konnection limitum vic me toho ted nenapada andreas4all http://wiki.mikrotik.com/wiki/Connection_tracking NAT firewall: connection-bytes connection-mark connection-type connection-state connection-limit connection-rate layer7-protocol p2p new-connection-mark p2p matching in simple queues mato1 http://wiki.mikrotik.com/wiki/Connection_tracking NAT firewall: connection-bytes connection-mark connection-type connection-state connection-limit connection-rate layer7-protocol p2p new-connection-mark p2p matching in simple queues super... takze nemozem to vypnut. diky hapi přičti si můj příspěvěk o dualnim atomu a co jsem testoval. Atom je výkonější než powerPC v RB1100. Typuju že to nezvládne. : len pevne dufam, ze sa mylis... buduci tyzden mi dojde konecne vacsi rack a tam to nahodim a uvidime co to spravi. ked inak nie, tak to pouzijem ako inteligentny switch a vypnem na tom aj connection tracking a v tom pripade by to mal zvladnut. tak co, jak to dopadlo? právě jsem narazil na zahraničnim foru na fakt hustýho týpka. Sem zvědavej co mu na to mikrotikáci odpoví. Ale myslim že to buď smažou a nebo to budou ignorovat. http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... 63#p248263 netušil jsem že někdo kdo tahá bránou 220Mbit může bejt tak blbej. mato1 tak co, jak to dopadlo? no zatial je tam stara rb1000 a ide to ok... dokopy tam tecie cca 120-150 mbit, robi to NAT, 2x konekt, a par pravidiel. ide to celkom ok. myslim, ze do 200 mbit utiahne maxik jenze rb1000 je o dost vykonejsi rekl bych ze ma PPC 1333 mhz a rb1100 ma jen 800. hapi ano, je to tak, RB1000 běží na 1333MHz a je podstatně výkonější. RB1100 je defakto RB800. Jo 200Mbit asi dá ale s pár pravidly. Ne jako ten na tom foru co to nahradil na bráně. Do sítě bych se tomu taky nebránil kde se jenom routuje ale cena je furt hrozná na to abych o to vůbec stál. midnight_man Tak ako ste s týmto spokojní? Zajtra to ide na hlavnú GW....Aký ROS je k tomu stabilný? Najlepsie nieco novsie cez 5.X K tej novej 5.11 som skeptický. Diky « Předchozí stránka
hapi nejsem si teď jistej ale conn. tracking můžeš vypnout i při QoS. POkud se nepletu tak conn. tracking je potřeba hlavně k natu ale možná i k něčemu víc ale když jsem to na bráně vypnul, tak jelo všechno dál takže tim by sis mohl nahnat výkon. Taky je třeba počítat s tim, že ten můj test nepočítá s nějakou různorodostí paketů co se týče velikostí takže se dá předpokládat, že to v provozu bude ještě horší. Až ti to pojede, tak napiš detaily.
reset bych rekl, ze conn tracking by se mel zapinat tam, kde se markuji konexe, pocitaji se tcp konexe a pouziva se nat . Na neco jsem zapomel ?
mato1 bych rekl, ze conn tracking by se mel zapinat tam, kde se markuji konexe, pocitaji se tcp konexe a pouziva se nat . Na neco jsem zapomel ? ja potrebujem oznackovat / omanglovat p2p data, rapidshare a file servery (pomocou address list) a pod.
maxik musi byt zaplnuty tam kde se znaci konexe tj hlavne p2p, kvuli NAT a kvuli konnection limitum vic me toho ted nenapada
andreas4all http://wiki.mikrotik.com/wiki/Connection_tracking NAT firewall: connection-bytes connection-mark connection-type connection-state connection-limit connection-rate layer7-protocol p2p new-connection-mark p2p matching in simple queues
mato1 http://wiki.mikrotik.com/wiki/Connection_tracking NAT firewall: connection-bytes connection-mark connection-type connection-state connection-limit connection-rate layer7-protocol p2p new-connection-mark p2p matching in simple queues super... takze nemozem to vypnut. diky
hapi přičti si můj příspěvěk o dualnim atomu a co jsem testoval. Atom je výkonější než powerPC v RB1100. Typuju že to nezvládne. : len pevne dufam, ze sa mylis... buduci tyzden mi dojde konecne vacsi rack a tam to nahodim a uvidime co to spravi. ked inak nie, tak to pouzijem ako inteligentny switch a vypnem na tom aj connection tracking a v tom pripade by to mal zvladnut. tak co, jak to dopadlo? právě jsem narazil na zahraničnim foru na fakt hustýho týpka. Sem zvědavej co mu na to mikrotikáci odpoví. Ale myslim že to buď smažou a nebo to budou ignorovat. http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... 63#p248263 netušil jsem že někdo kdo tahá bránou 220Mbit může bejt tak blbej. mato1 tak co, jak to dopadlo? no zatial je tam stara rb1000 a ide to ok... dokopy tam tecie cca 120-150 mbit, robi to NAT, 2x konekt, a par pravidiel. ide to celkom ok. myslim, ze do 200 mbit utiahne maxik jenze rb1000 je o dost vykonejsi rekl bych ze ma PPC 1333 mhz a rb1100 ma jen 800. hapi ano, je to tak, RB1000 běží na 1333MHz a je podstatně výkonější. RB1100 je defakto RB800. Jo 200Mbit asi dá ale s pár pravidly. Ne jako ten na tom foru co to nahradil na bráně. Do sítě bych se tomu taky nebránil kde se jenom routuje ale cena je furt hrozná na to abych o to vůbec stál. midnight_man Tak ako ste s týmto spokojní? Zajtra to ide na hlavnú GW....Aký ROS je k tomu stabilný? Najlepsie nieco novsie cez 5.X K tej novej 5.11 som skeptický. Diky « Předchozí stránka
mato1 tak co, jak to dopadlo? no zatial je tam stara rb1000 a ide to ok... dokopy tam tecie cca 120-150 mbit, robi to NAT, 2x konekt, a par pravidiel. ide to celkom ok. myslim, ze do 200 mbit utiahne
hapi ano, je to tak, RB1000 běží na 1333MHz a je podstatně výkonější. RB1100 je defakto RB800. Jo 200Mbit asi dá ale s pár pravidly. Ne jako ten na tom foru co to nahradil na bráně. Do sítě bych se tomu taky nebránil kde se jenom routuje ale cena je furt hrozná na to abych o to vůbec stál.
midnight_man Tak ako ste s týmto spokojní? Zajtra to ide na hlavnú GW....Aký ROS je k tomu stabilný? Najlepsie nieco novsie cez 5.X K tej novej 5.11 som skeptický. Diky