ale prosim tě, koupil si 170Mbit spoj a je jenom dobře že dokáže při nedostatečnym signálu dynamicky měnit modulační rychlosti což alcoma nedokáže pokud vim a orcave jenom ve dvou krocích. Mimo to, dopředná korekce chyb dokáže lecos opravit a díky opravám rozpoznat že se má snížit modulační rychlost ne? To že to neumí ostatní pojítka je spíš výsměch. Tak jako 5GHz sníží rychlost bez výpadku, tak proč by to nedokázal racom v 10GHz udělat to samí? Ale prosimtě. Už si se tu navezl do racomu, 1antení a orcave ale alcoma má uplně nejlepší spoje co? Podle mě je to právě opačně a alcoma má všechno nejhorší.
AirOne M7 od první anténí je na tom uplně nejlíp pokud tě netrápí IDU+ODU. Obzvlášť záměna nebo možnost kanálovat jak chceš bez omezení jednotky na vrchní nebo spodní pásmo je prostě luxusní věc kterou ostatní nemaji a u racomu nevim jestli to je. Můj osobní žebříček začíná právě u KPE, pak tak nějak ray a orcave a pak proradná alcoma která mě totálně dostala uvedením 155Mbit pojítka se 100Mbit portem a když jsem se ptal majitelů tohodle pojítka jestli jim nevadí že nemůžou využít lehce plnou rychlost, tak ani nevěděli že pojítko umí o 55Mbit víc a přitom hledali rychlejší náhradu. To je prostě u alcomy nejedno sklamání.
Mimo to, logicky nemůže udělat dva skoky za 2x větší cenu. Já nevim kolik máš prachů Dade ale asi jich máš hodně. Na záložní spoj určitě bude kupovat dva spoje. Tam kde ho limituje velikost anten mu doporučíš nejhorší rádio na trhu. Podle mě má vzít AirOne M7, pak až 1S10 a pak až RAYe a pak přemejšlet na posledy až o MP91 jakožto nejmíň citlivý radio. Rozdíl mezi MP91 a AirOne M7 je skoro jedna velikost anteny.
Pak bych se ještě dohodnul s insiderem jestli by šla na jednu stranu i 30cm parabola. Nejspíš tě limituje cena na stožáru.