Právě na to mam podezření...

Výrobce udává MAX.(!) 17dB. Na CZFree.Net to někdo měřil spektrákem a vysílalo mu to míň. 26dB umí vysílat jenom ty speciální karty,né? Takže mam hypotézu že to maximum (17dB) umí MikroTik jen když nastavim 30dB, když nastavim 0dB tak to vysílá pravděpodobně minimum. Zkuste si to na spoji proti sobě... Nedávno sem to posílal Skrebonovi. Chtělo by aby někdo se spektrákem nebo čim to jde změřit,aby se to změřio a věděli jsme na čem jsme. Má někdo možnost spektráku??

Právě na to mam podezření...

Výrobce udává MAX.(!) 17dB. Na CZFree.Net to někdo měřil spektrákem a vysílalo mu to míň. 26dB umí vysílat jenom ty speciální karty,né? Takže mam hypotézu že to maximum (17dB) umí MikroTik jen když nastavim 30dB, když nastavim 0dB tak to vysílá pravděpodobně minimum. Zkuste si to na spoji proti sobě... Nedávno sem to posílal Skrebonovi. Chtělo by aby někdo se spektrákem nebo čim to jde změřit,aby se to změřio a věděli jsme na čem jsme. Má někdo možnost spektráku??

No my to prave merili na klientsky karte, pri nastaveni cca 25 db byl znatelne silnejsi signal, nez predtim na 17 nebo s compexem na max. Ale karta pekla jako prase, takze bych to moc dlouho nezkousel.

a co sposobuje parameter v zalozke interface/wireless/antenna gain? ja mam spoj v 5ghz na asi 500m s parabolou 24db oproti 12db vsesmerke a mam signal -70 a kolise mi rychlost :( ked som do pola antena gain zadal 24db ani sa klient nepripojil, co to robi? znizi vykon tak aby sa podla nastavenej regulatory domain neprekrocila norma? ale na 500m s parabolou a 3m belden rf240 by nemal by ziaden problem a signal by mohol byt aj -50, nemyslite?

Přesně tak, když máš nastavený regulatory domain tak tě to podle nastavenýho zisku antény zreguluje :)

o 8 měsíců později

Zdravim.

Už mam zase problém se signálem. Mam starý PC Pentium II 400Mhz na něm redukci RB14 s pigtailem U-FL - RSMA a když dam scan tak mi to nejde sí s normální sílou signálu jako PC s windowsama vedle ( -60dB) ale nechce se to připojit, občas se to připojí ale signál na "druhý" straně (AP) je -90 a vypadává... Nechápu čim to může být, karta nevysílá tak jak má... Anténu a/b v mikrotiku se samozřejmě zkoušel přehazovat,zkusil jsem i přehodit pigtail na druhej konektor na kartě a vysílá to pořád stejně. Nejdřív jsem to zkoušel v normální pasivní redukci jako jsou všude k dostání a chovalo se to stejně.Tudíž jsem zkusil RB14 která má stabilizátor. Stejně to nebysílá. Zkoušel jsem i v jiným PC - P4 1500MHz a stejný výsledek. Pak jsem kartu dal do notebooku a vysílala trochu líp (-80dB),při skenování APčka -60dB.Chová se to dost divně. Je to minipci karta TPlink 560g. Pak mam podobný problém s kartou CM9 která naskenuje APčko s -60dB ale na APčku ukazuje signál -80dB. Na AP mam 14dBi anténu a na kartě požívam malej pendrek. Mohlo by to bejt pigtailem? Ale to se mi nezdá,protože to přijímá celkem dobře -60dB.ale nevysílá...

Zdravim.

Už mam zase problém se signálem. Mam starý PC Pentium II 400Mhz na něm redukci RB14 s pigtailem U-FL - RSMA a když dam scan tak mi to nejde sí s normální sílou signálu jako PC s windowsama vedle ( -60dB) ale nechce se to připojit, občas se to připojí ale signál na "druhý" straně (AP) je -90 a vypadává... Nechápu čim to může být, karta nevysílá tak jak má... Anténu a/b v mikrotiku se samozřejmě zkoušel přehazovat,zkusil jsem i přehodit pigtail na druhej konektor na kartě a vysílá to pořád stejně. Nejdřív jsem to zkoušel v normální pasivní redukci jako jsou všude k dostání a chovalo se to stejně.Tudíž jsem zkusil RB14 která má stabilizátor. Stejně to nebysílá. Zkoušel jsem i v jiným PC - P4 1500MHz a stejný výsledek. Pak jsem kartu dal do notebooku a vysílala trochu líp (-80dB),při skenování APčka -60dB.Chová se to dost divně. Je to minipci karta TPlink 560g. Pak mam podobný problém s kartou CM9 která naskenuje APčko s -60dB ale na APčku ukazuje signál -80dB. Na AP mam 14dBi anténu a na kartě požívam malej pendrek. Mohlo by to bejt pigtailem? Ale to se mi nezdá,protože to přijímá celkem dobře -60dB.ale nevysílá...

Ty TP Linky jsou sunty, je dost pravdepodobny, ze to nevysila jak ma.

Upgraduj na 2.9.18 a uvidíš. Zkusil sem to a o dost se to zlepšilo.

Jo a dej v txpower "all rates fixed" na 30dB.

Hm tady nekdo nedodrzuje limity :-))) . Samozrejme je to tvoje vec, ale all rate fixed na 30 dB neni resenim.

Hm tady nekdo nedodrzuje limity :-))) . Samozrejme je to tvoje vec, ale all rate fixed na 30 dB neni resenim.

Me se tim podarilo jednoho tplinka odvarit, porad jsem si rikal proc vse a vsichni me berou tak slabe a protom jsem si blbec vzpomel, ze se musi prepnout na anteny "b" ale to uz bylo pozde. Ale nastesti dnes stoji jen asi 400,- tak to ani moc nebolelo :)

A jak mam zkusit jestli karta vysílá tak jak má? A nastavim default nebo 30dB. Zdá se mi že to vysílá tak o 10-20dB míň. Zkoušim to 30metrů od APčka, na PC mam nějakou kartu, přijímaný signál -64dB a na straně AP je signál taky takovej. Ale když zkoušim tuhle kartu v PC s MK tak přijímaný signál je -65dB ale na straně AP je -90dB. Koupil jsem i CM9 a na straně AP je -81dB. Nechápu proč to tak je a co dělam špatně... Přitom mam 3 PC s MK a CM9 kde to jede tak jak má... Tohle prostě nechápu.

📡 Telekomunikace.cz