mam lokality, kde bezim na 2,4ghz, kedze jeden miestny isp pouziva na vsetkych svojich p2p spojoch a aj na niektorych sektoroch nstream. celkovy odoberany traffic ma 20 mbit (viem, lebo kolega mu dava garant) a aj na spoje, kde mu ide mozno 5-10 mbit dava nstream. co je to za rozum??? totalny debilizmus... a takto isto sa tu sprava kopec z vas a bijete sa tu do hrude, ze dodrzujete pravidla. nech sa paci, ked vam ide len o to, aby ste dodrzali nejaku sprostu vyhlasku a nejde vam o ozajstne o setrenie pasma, tak pokracujte...
ja osobne som uz vypol skoro vsade nstream, ostali mi uz len asi 2 spoje a verte mi, ze hoci to tam je niekedy prepalene, viem aspon fungovat na vedlajsom kanale. od kedy som vypol nstreamy na jednom z mojich hlavnych bodov, tak som mal moznost tam zdvojnasobit pocet anten - doteraz som si to zial nemohol dovolit, kedze som rusil sam seba a verte mi, ze neprepaloval som ani na jednom z nich vykon.
ako niekedy ked sa nad tym clovek zamysli, tak ste na smiech. to je moj nazor... ale nech sa paci, kludne si pustajte tie svoje neuveritelne dokonale a nerusive nstreamy, idealne v jednej lokalite aspon 5 spojov, pripadne na 2-3 sektory, ale samozrejme v limite a potom podme spolu nadavat na ostatnych debilov, ktory isto iste prepaluju svoje spoje a zasieraju vase volne pasmo.
Můžete mi prosím někdo objasnit ten "totalny debilizmus", když nasadím nstreme na spoje o 5-10Mbit? Nebo vůbec to "zasírání pásma" nstreamem? Zkoušel jsem hledat všude možně, ale prostě ne a ne najít nějaký detailní popis nstreme protokolu (pokud to někde je, sem s tím, budu nesmírně vděčný). Co jsem se dočetl, tak nstreme je čistě SW záležitostí, jde jen o jiný protokol (agregace paketů, jiný potvrzování a další vychytávky). Jak teda třeba změnou z klasickýho 802.11a bez zapnutého nstreme na spoj se zapnutým nstreme něco zaruším více? Projeví se to ve stejném kanálu, nebo v okolních kanálech nebo co jak proč?
Používá snad nstreme větší šířku pásma? Trochu mě mate poznámka v manuálu u NStreme Dual: "The difference between tx-freq and rx-freq should be about 200MHz (more is recomended) because of the interference that may occur!"