já nechci do toho moc mluvit ale na rb600 4x NS není procesor na 80%? když s jedním NS je na 20%. To by chtělo už rb800
No, předtím to jelo tak kolem 50-60%.. Jasan, vím že co se týče výkonu, tak je RB600 pěkná sr.. Kdosi na ní chtěl dělat NAT a shaping pro 40-50 lidí a to nevím, jestli by to bylo schopný.. Mám jednu jako AP pro klienty, 5x wifi, tok do 20Mbit na celej AP, žádný NSTREME a CPU taky ve špičkách leze na 85% a to se na tom nic neshapuje, nenatuje, nemangluje.
Kdyby nebyla platforma PC tak problematická, tak bych rači stavěl APčka z PC, i ten podělanej PIII/550MHz zvládal víc než RB600.
Co se týče toho rozpadání spojů po upgrade na 4.10 - po upgrade firmware na RB se to zlepšilo, jeden z rozpadajících se spojů drží, nicméně do té doby stabilní spoj se občas rozpadne. Ale pokrok tu je. :)
Upraveno: Tak jsem zkusil vrátit ten původně nejvíc rozpadavej spoj na původní frekvenci, na které bez problémů frčel před upgradem a opět se to sype. Připadne mě, že 4.10 je snad citlivější na rušení z okolí.
Tak nakonec jsem musel vypnout na těch dvou rozpadajících se spojích NSTREME a jede to zase OK. Zatížení CPU kleslo o 30-40%, spoje drží. Buďto už nestíhala RB600 nebo nevim. Ve verzi 3.30 to běželo vše ok i s NSTREME. Zvýšené zatížení CPU s 4.10 jsem zjistil ještě na jedné RB600, kde byla předtím 3.30.