Zdar lidičky, chtěl jsem nahodit téma okolo dodávek el. energie, protože to, co jsme jako provider na severu čech zažili v posledních 14. dnech, se nedá jinak nazvat než katastrofou. Nejprve to začalo drobnými výpadky. Dobrá nejsme tak najivní, máme veškeré body zálohované. Ale výpadky se začaly prodlužovat z 15 min. na hodinu... A to pominu, že to naběhlo vypadlo a tak dále a to několikrát po sobě. Je sobota večer cca 22 totální výpadek. Tma. Ani paket na obzoru. Zároveň nám hned vypadl link na optice. Opravdu super záležitost. Začali jsme zjišťovat, co se vlastně stalo. Samozřejmě jsme na začátku kontaktovali našeho dodavetele a ten s hrůzou zjistil, že má výpadek celého přívodu. Co se nestalo, majitelem kabelů je opět firma Čez a prostě jim to někde bouchlo. No co čekali jsme že na to budou rychle reagovat, opak byl pravdou. Odpověď zněla: v pondělí se na to někdo podívá. Byl jsem zděšen. Nenapadlo nás nic jiného, než kontaktovat našeho dodavatele páteřních pojítek firmu Orcave.Podotýkám, že byly cca 2.hodiny ráno, zavolal jsem na nonstop dohledové číslo a opravdu to někdo zvedl :) Poprosil jsem o zapůjčení nějakého rychlého pojítka (100+ MBit). Teď si myslíte, že jsem šílenec. Já bych si to o sobě myslel taky, ale v nouzi dělá člověk různé věci, které by normálně neudělal. Člověk, který to zvedl samozřejmě ověřil kdo jsem a jelikož opravdu spoje Orcave používáme a jsme u firmy zavedeni tak neváhali pomoct a řekl přijeďte si. Tak to sem opravdu mrkal : Jelikož jsme z Mostu není to taková dálka. Hned jsme vyrazili, přivezli pojítko a v 9 hodin ráno jsme fungovali. ČEZ provizorně spravil optiku někdy v neděli odpoledne a kompletně až v pondělí... Nezbývá, než aby se zakruhovala optika, neb když ji vlastní ČEZ, nemůže si člověk být nikdy jist :( Ohledně výpadků, které jsou tu prakticky neustálé a 500V oproti zemi stálo život již nejedné UPS (opět zmíněné poslední 2 týdny) je situace taková, že ČEZ o žádných problémech neví, nikdo si na nic nestěžoval. Informace od trasáků na ČEZu jsou ovšem trochu jiné. Podobné problemý prý mají všude, jsou přesvědčení, že jsou za tím ekoteroristické fotovoltaiky spolu se zlatokopama, nicméně, nikdo zatím nic neví a najali si firmu, aby jim to přezkoumala, co jim tam vlastně blbne...
Opravdu bych chtěl poděkovat firmě Orcave za jejich rychlost a podporu. Asi málokdo by se na nás nevykašlal ve 2 ráno. Honit se po skladu, ....
Máte někdo pododné zkušenosti ?
Také vám ČEZ poslední dobou pije krev ?
Moscom