• RIO Média - zkušenosti?

Zdravím!

Máte s nimi někdo nějaké zkušenosti? Máte je za konkurenta, staví ve Vašem městě nebo něco podobného?

Rio je v pohodě , mám od nich linku jsem na 2 skoky na optice cena je taky dobrá , u nás na severu čech nic jiného není jsem u nic skoro 4 roky bejvalej Clnet technická potpora a ostaní služby uplně v pohodě jen začátky byly krutý : pořád jim to padalo ale ted už je to ok, já jsi s Riom vůbec nekonkuruju i jejich lidi klidne přejdou k nám a jim to vůbec nevadí , máme snima i u nás v panelákách společnej sait .Ria bych jse vůbec nebal jen ji musíš uhadat cenu za internet obchodnici jsou uplne paradní lidi da jse snim dohodnout

Zdenek

Možná jsem špatně položil můj dotaz, ale měl jsem na mysli spíš jaké s nima máte zkušenosti jako s konkurentem.

Musím přiznat, že my a jeden z našich partnerů máme zkušenosti naprosto obrácené. Arogantní jednání vůči zákazníkům i vůči konkurentům, stavba bez stavebního povolení, poškozování našich rozvodů, lži od jejich obchodních zástupců apod. Skoro mám pocit, žes to myslel ironicky : ale budiž, díky za příspěvek!

Možná jsem špatně položil můj dotaz, ale měl jsem na mysli spíš jaké s nima máte zkušenosti jako s konkurentem.

Musím přiznat, že my a jeden z našich partnerů máme zkušenosti naprosto obrácené. Arogantní jednání vůči zákazníkům i vůči konkurentům, stavba bez stavebního povolení, poškozování našich rozvodů, lži od jejich obchodních zástupců apod. Skoro mám pocit, žes to myslel ironicky : ale budiž, díky za příspěvek!

Oni vlastně zutaly lidi s Clnetu a potom to prešlo do Ria jsou tam pořád ty samý lidi pro nás jse nic nezmenilo jen jiné logo na fakturách a jinak je vše u nas při starem jako za dob Clnetu ja teda snima nemám problem naprosto v pohodě .

zajímavý, sever čech má nejhustější pokrytí národní optikou takže nechápu jakto že se nedostaneš na nikoho jinýho než na rio media.

rio neni konkurence? Ty s nima máš na paneláku společnej sajt a to neni konkurence? Počkej až se šéf v rio media dozví, jak se kamarádíčkujete, oni vám to pak vytmaví. Jenom si počkej až nebudeš s něčim spokojenej a budeš chtít přejít na jinou přípojku někoho jinýho. Takhle tě maji pojištěnýho konektivitou což je snažní než se starat o 100 lidí.

zajímavý, sever čech má nejhustější pokrytí národní optikou takže nechápu jakto že se nedostaneš na nikoho jinýho než na rio media.

rio neni konkurence? Ty s nima máš na paneláku společnej sajt a to neni konkurence? Počkej až se šéf v rio media dozví, jak se kamarádíčkujete, oni vám to pak vytmaví. Jenom si počkej až nebudeš s něčim spokojenej a budeš chtít přejít na jinou přípojku někoho jinýho. Takhle tě maji pojištěnýho konektivitou což je snažní než se starat o 100 lidí.

zatím s nima sem vůbec neměl problém ,"třeba to někdy příjde " ale vím že u náš tady mají jen do 10 lidi vše jim uteklo protože jse oto vubec nestaraj lidi mají od nich 1Mbps za 490kč a někde 2Mbps za tu samou cenu ,v dnešní době je to malo a je to drahý ,takže ja je jako konkurenci vůbec neberu .

U náš přímo v Jiříkově je jen O2, Rio a ted nově Výběžek.net nic na výber tu nemám.

na O2 jsem začínal na SHDSL ale cena uplně jinde po skončení smlouvy jsem hned prešel k Clentum =Rio a jsme u nich do dnes ted nově prestavěly celou pateřní trasu.

Zkušenosti s Riem se nedají plošně paušalizovat. Přeci jen je to slepenec akvizic několika firem s několika různorodými (DOCSIS, WIFI, FTTH) přístupovými technologiemi v několika různých geografických lokalitách. Dle mého soudu jim to tak trochu celé přerůstá přes hlavu a po velkých řečech (slavná exhibice v Rabí 2009) přichází velké vystřízlivění. Což neznamená, že jim, jakožto průkopníkovi FTTH, nefandím.

Zkoušenosti s Riem se nedají plošně paušalizovat. Přeci jen je to slepenec akvizic několika firem s několika různorodými (DOCSIS, WIFI, FTTH) přístupovými technologiemi v několika různých geografických lokalitách. Dle mého soudu jim to tak trochu celé přerůstá přes hlavu a po velkých řečech (slavná exhibice v Rabí 2009) přichází velké vystřízlivění. Což neznamená, že jim, jakožto průkopníkovi FTTH, nefandím.

Jak jsem psal, nejde mi o zkušenosti s kvalitou jimi poskytovaných služeb, ale spíše o zkušenosti s jejich jednáním ze strany lokálního ISP. Mám informace ze třech lokalit po ČR a ve všech se chovají naprosto stejně - tj. nedobře. Jinak souhlasím, že v jejich podnikatelském záměru nejen mě stále "něco" chybí, ale třebas budoucnost ukáže, jak jsme byli hloupí : Každopádně mám možnost v terénu posoudit jak vypadá jejich FTTH a osobně mi to po technologické stránce příjde jako slepenec. Nepočítám to, že stavět v roce 2010 FTTH na 100Mbit prvcích mi osobně přijde krátkozraké. Ale je to samosebou jen můj osobní názor...

Nevím jestli přímo slepenec, ale i my jsme se díky Riu vyhnuli některým potencionálně nešťastným krokům, které se pak zle berou zpátky, pokud jsou jednou dokonány. Jako třeba postavit venkovní FTTH rozvaděč s aktivní technologií na té straně bytového domu, kde mají lidé ložnice :-)

Pokud budu mluvit o vnitřních rozvodech, tak to opravdu slepenec je... Viděl jsem spousty řešení, které byli technologicky čisté a nebyli nijak drahé. To co instalují oni, je postavené především na elektrikářských stahovačkách :

Jinak venkovní rozvaděče staví i u nás, drze si natáhnou elektriku s vedlejšího domu, aniž by se někoho ptali. Když jsem se později dozvěděl, že ten rozvaděč stojí cca. 600tis. Kč, nemohl jsem se ubránit úsměvu. Sám za ty peníze zasíťuju celé sídliště :)

Těch 600 tisíc je cena za částečně osazený rozvaděč vč. switchů. Avšak i samotný rozvaděč + vestavěná klimatizace, UPS a bižuterii okolo odhaduju na 300 tisíc. Přičemž subjektivně ty dvoukřídlé skříně nepovažuju za velkou výhru. Za tu cenu už bych šel rozhodně do zděných. Ale to ukáže čas.

Podle informací, který mám přímo od člověka, kterej pro RIO staví, je to cena za samotnej rozvaděč, ale možná jen mlží ;) Jinak v této cenové relaci by byl sděný rozvaděč nejen odolnější, ale i levnější.

Nějaký foto by nebylo?

Taky bych se rad podival, jak stavi rio svoji sit ve skutecnosti :)

Rozvaděč je tady... Pokud byste prahli i po těch horizontálních rozvodech v panelácích, můžu to někdy vyfotit. Někde bych vyhrabal i jiné jejich "prasečicky" ;)

mě to nepřijde jako prasečinka. Co je na tom prasácký?

Taky nic moc prasackyho nevidim. Budky zrovna nemusim kvuli vandalum, ale u FTTh asi neni jine cesty...

Nikde jsem nepsal, že venkovní rozvaděč je čuňačina... Posílal jsem to sem hlavně kvůli Zdeněku Švarcovi, se kterým jsme se bavili o ceně toho rozvaděče, která měla být okolo 600tis. Kč. Řešení je to rozhodně čístý, ale za ty peníze ...

No tak jako 600tis bych za to nedal ani nahodou. Nez stavet FTTh za takovy prachy, radsi pokryju 10x vetsi uzemi.

o 4 dny později

Ano, to je přesně ten rozvaděč, který jsem měl na mysli a betonový piedestal s okýnkem "do sklepa".

📡 Telekomunikace.cz