Zkoušenosti s Riem se nedají plošně paušalizovat. Přeci jen je to slepenec akvizic několika firem s několika různorodými (DOCSIS, WIFI, FTTH) přístupovými technologiemi v několika různých geografických lokalitách. Dle mého soudu jim to tak trochu celé přerůstá přes hlavu a po velkých řečech (slavná exhibice v Rabí 2009) přichází velké vystřízlivění. Což neznamená, že jim, jakožto průkopníkovi FTTH, nefandím.
Jak jsem psal, nejde mi o zkušenosti s kvalitou jimi poskytovaných služeb, ale spíše o zkušenosti s jejich jednáním ze strany lokálního ISP. Mám informace ze třech lokalit po ČR a ve všech se chovají naprosto stejně - tj. nedobře. Jinak souhlasím, že v jejich podnikatelském záměru nejen mě stále "něco" chybí, ale třebas budoucnost ukáže, jak jsme byli hloupí : Každopádně mám možnost v terénu posoudit jak vypadá jejich FTTH a osobně mi to po technologické stránce příjde jako slepenec. Nepočítám to, že stavět v roce 2010 FTTH na 100Mbit prvcích mi osobně přijde krátkozraké. Ale je to samosebou jen můj osobní názor...