Takze. Mame tento spoj namontovany cca tyden a zatim mam smisene pocity. Jeste ze mame kruhy...
1. Co se tyce konstrukce drzaku - naprosta katastrofa. Sice pekne vymyslene stelovani s pruzinkama ale provedeni nulove. Chybi mi na drzaku na trubku "zoubky", co by se zakousky do trubky a nemuselo by se tolik dotahovat. Potom by ten material mozna i stacil, ikdyz je strasne krehky. Zatim se mi ale nepodarilo nic ulomit. Bylo by vhodne aby sel dat i na o neco mensi prumery (velky prumer drzaku a dobre uchyceni sice znaci stabilitu, ale nikdo nepocital s prihradovinama, kde se takove tluste trubky nepouzivaji, nekteri namitnou ze se stejne dava na prihradovinu vylozka - v tomto pripade asik usi, ale ten kdo zna statiku tak vi ze si zadelava na male kmitani ve vetru)
2. Dodavane trafo = srot. Na jedne strane se v +5 °C ani nenastartovalo, jen problikavaly diody.., natahli jsme dvoulinku a +48V a je pokoj. Na druhe strane je v teplouckem racku, takze tam fungovalo napoprve, ale po tydnu provozu je jiz druhy vypadek na strane tohoto POE. Asi se tam bude take muset natahnout dvoulinka a da se normalni 48V zdroj.
3. Celkova manipulace se zarizenim je dobra. Je to lehke, skladne.
4. Co se tyde SW provedeni, konzole mi vyhovuje, v podstate s tim nemam zadny problem. WWW rozhrani neni nutne. jen me mrzi NEMOZNOST vycitani RSSI pomoci SNMP. Snad to v aktualizaci firmware opravi. Lze to ale resit i jinak viz. dale v bode 5
5. Abych mel alespon nejaky dohled nad spojem, udelal jsem si grafovani (neni to zrovna asik nejvhodnejsi, je to v BASHi, nekdo by to mohl prepsat treba do perlu - davam volne ke stazeni v priloze). Muzete se mrknout jak to vypad ana http://mrtg.hovnet.cz/siklu/
6. Uroven signalu jsem spocetl na -36.28 dBm (vzdalenost stran spoje je 478 m). Zajimave je, ze tohoto signalu sem prumerne dosahl, ale s rozdilem na obou stranach (-42 -> Master a -28 -> Slave viz grafy). Taky to mate tak? Nebo to mate stejne na obou koncich? Cim to muze byt? Na jedne strane je to na prihrade a na druhe je to stozar cca 90mm v prumeru pevne kotveny.
7. Provozuju spoj na modulaci "qpsk 4 1 0.5", zkousel jsem i "qpsk 4 1 0.67" i vyzsi (qpsk 4 1 0.8, i qam16) ale uz to zaclo chybovat. S timto jsem dosahl 200 Mbit/s HD v souctu (od vyroby prednastaveni 170/30) - mereno v UDP. Nekteri pisete ze jste z toho vytahli 400 HD. Chybovalo to? Jak mate dlouhy skok? Pri jake modulaci? Take sem z toho vytahl 600 HD ale chybovost byla velka...
8. Symetrie - Asymetrie, rad bych si s ni pohral, ale nemam tuseni jak se nastavuje a z manualu jsem to nikde nevycetl. Mate k tomu blizsi info nejake?
9. Jake verze firmware mate v jednotkach? My mame "1.0.3231.3300 2011-01-10 15:"
Pochlubte se taky kdo to provozujete o informace..
MK