Na to je explicitne urcena kabelaz Cat6 (resp. 6A jestli si to dobre pamatuju).
Alcoma to zrejme nevyzaduje, protoze to nevypada v marketingovych materialech dobre.
cat6 fakt alcoma nevyzaduje, protoze vsude je jasne uvedeno, ze je treba pouzivat cat7 :) ... ale ono to neni nevyhodou, naopak kvalitni kabel je vyhodou.
To je samozrejme pravda, cim lepsi kabel tim lepe, o tom zadna. Az na to, ze:
- Neco jako Cat7 v podstate neexistuje - pouze navrh specifikace, ktery se odlozil k ledu ve prospech vylepseneho Cat7A.
- Ty navrhy, ktere jsou, pocitaji mimo jine se zcela odlisnym konektorem a novy Cat7A ktery se z toho mozna jednou vyklube bude jiste zajimavy - pro vsechny co potrebuji 40GBps do 100m za tezky penize :)
- Cokoliv je dnes prodavano s oznacenim CAT7 vychazi nikoliv z normy, ale z jiz opusteneho navrhu teto normy. Neco mezi Cat6A a Cat7A.
- Momentalne jediny skutecne existujici standard pro 1000BaseT (resp. 10GBaseT) je Cat6A. A opet, cokoliv oznaceneho Cat6 vychazi z neprijate puvodni normy, ktera ovsem byla dimenzovana na 1000BaseT takze pohoda.
Sumasumarum tady Alcoma predepisuje neco, co jednak neexistuje (ve smyslu specifikace), a jednak je to zbytecne predimenzovane a tedy drahe. Je fajn pouzit Cat7 kabel, kdyz na to mas, ale vzhledem k neexistenci RJ45-compatible konektoru na Cat7 je cele reseni stejne o stupen nize - megadrahe kabely a konektory oznacene jako Cat7 stejne nebehaji vice nez v rezimu Cat6. Ono taky kam zapojit ty 4 draty navic, co ma Cat7 v definici, ze?
Cat5E postacuje, Cat6, resp. Cat6A vyhovuje a Cat7 je zbytecny a nesmyslny luxus.
To jsem byl zas jednou chytrej jak radio ... :)
Minuly rok jsem presne tohle resil v souvislosti s instalacemi Ray, tak to mam nastudovany, jestli mi mezitim nejaky vyvoj unikl, opravte me :)
Ne ze by za ten mesic provozu na obycejnem STP Cat5E mel nejaky port chybu ...