Promiňte, veškerá úcta klientovi. Ale tohle mi připadá trochu absurdní.
U spoje MP90 skutečně byla verze (kdysi) pouze 66 Mbit/s A S TÍM BYLA I PRODÁVÁNA. Všichni klienti o tom věděli.
SW upgrade na tento spoj sice zafungoval, ale spoj mohl zlobit. Na ODU bylo vždy napsáno MP90/66 nebo MP66. Bylo jich asi 80, úplně zkraje výroby.
Opravdu bude z většiny problém v tom, že nám to někdo blbě podal. Pokud upgraduji spoj, který je důležitém site a má na sobě napsáno 66 Mbit/s, tak se před upgradem zeptám, jestli to bude ok. Když mám kladnou odpověď, upgraduji. Toto se vyřešilo.
"Kvalita" E-bandu, se správným označením AL80G (neplést se GE) byla opravdu podle Vltavy. Dneska je tahle kapitola za námi.
Za námi ještě není. Spoj občas blbne pořád, naposledy to opravilo několik restartů. Bohužel ještě není zaplacen...
Odmyslím si "záhadně" sám od sebe přeskočený přepínač, to je mechanická součástka. To samo od sebe nepřeskočí.
Toto jsme řešili i u Vás na dílně. S popisem závady, že při teplotních rozdílech spoj nejede a přepnutí do ladění a zpět přepínačem to opraví - dedukce nevyvrácená - špatný přepínač. Spoj přišel myslím s tím, závada se neprojevila, preventivně vyměnen Muldex. Nedávno tam byla znovu, závada se neprojevila.
Tohle jste zaznamenali po dvou měsících nefunkřní spoj ME. V ME a MP90 je baterie, která drčí v paměti nastavení. Vybila se, vše, co jste musel udělat je spoj nechat chvíli běžet a hned zase nastavit.
Když se něco po, vždy to nejdříve řeším telefonem nebo mailem. Kdyby mi někdo řekl, nech to nabít a nastav znovu, bylo to ok. Na školení na ME jsem toto nezaznamenal. Když je mi řečeno, sundej a pošli, opravíme. Sundám a pošlu a opravíte.
Opět apeluji, obracejte se na servisní partnery, anebo na naší technickou podporu. Naprostá většina "závad" není nějak záhadná a obvykle se vyřeší na místě.
Řešil jsem to s dodavatelem
Myslím, že jsme s řešením potíží docela fér a prokazatelně naše problémy řešíme v kulanci.
Až na ten pád upgrade firmu a dvouleté dohady s E-Bandem ala AL-80G je to pravda. Jen těch záhad je u nás moc. A ač uznám, že dost chyb se může seknout při montáži, tak pokud dám na stejné místo jiný kus a trasa jede opět bezchybně, tak to tou montáží asi nebude.
Také jsem hlásíval chyby s ASD, ale opraveno to co jsem hlásil není dodnes. Ale můžu si dát tu práci a vypsat to znovu.