No jasné, jen aby to překvapení nebylo tak, jako posledně, asi půl roku zpět

Ukaž mi někoho, kdo si po humbuku s "desítkou" od ubnt koupí teďka jakýkoli 10Ghz spoj. Musel by to být blázen, všichni čekají jak to nakonec dopadne, nikdo se podle mě teď do "možná zabitého" pásma nepohrne....

ja bral minuly tyden jednu mp100 a jednu mp91 ... :) tak jsem asi blazen

: včera jsem věšel summita, zítra druhýho

Někdo je prostě nepoučitelný, já jen aby Vám pak nezmrzl ten úsměv. Navíc je ale naprosto bezpředmětné tady dělat povyk kvůli ochraně investic a podobné žvásty kluci. Nevíte jistě jestli to tady bude nebo ne, ale přesto dál investujete v domnění že to "přece nemůže projít".

Jen aby za půl roku nebylo: kuáááá, zase mě zarušila nějaká svině s ubnt 3 spoje najednou, co budu dělat? Můžete dál plakat jak s Vama ubnt vypeklo a nebo si to jít hodit.

hmm čoveče, ta směrovost a potlačení bočních laloků je u těch profy hraček celkem účinná. Pokud nebude ve směru spoje žádnej ubntšrot, neni problem. Navíc, některá pojítka umějí až 10dB i v 10GHz takže šup s výkonem nahoru.

a když ubnt šrot ve směru bude? :) Ona konkurence nebude ty spoje věšet tak, aby se vyhnuli trase kudy jedou ostatní, budou chtít jet do té samé lokality z toho samého směru co ostatní ;)

Tohle fakt nemá cenu dopředu řešit, až ta situace nastane (pokud nastane) můžeme si tady společně zaplakat ;)

Neplati nahodou uz delsi dobu ze co megabit to litr na cene ? Alespon pro bezna reseni od libovolneho (velkeho) vyrobce ? Tedy ze 100mbps Ray stoji sto litru ? Tedy kdyz koukam na cenikove ceny na webu, tak to tak nevypada, ale kdyz si clovek necha udelat nabidku, tak se to tomu i blizi ... Napriklad 100mbps za 120litru ... :

Za 100Mbps za kompletni spoj Racom Ray vcetne antenniho systemu 60cm zaplatis 99 900,- v dnesni dobe. Jedine co není v cene jsou zdroje coz je standartni. Behem tohoto tydne se chysta jeste nova akce ktera urcite prekvapi. :

Tohle je ta nová akce?

http://www.wifi-shop.cz/letaky/racom_101111.png

a co rovnou sumit a antény Arkivator vše na 11G. Cena je dobrá a přenos je jistý. Citlivost pro 150Mb je -77

Máš recht Cecílie s 65cm anténama stojí Summit co jsem koukal kolem 121tis+DPH v 155Mbitech. Jenže to má svoje jenže - předně Raye dostaneš v nižší konfiguraci a zvolíš si co chceš pak v budoucnu za rychlosti tedy buď ho nechat jak je někde dohnít nebo navýšit a pak i ta 11G licence něco stojí a ne všude bude asi volná či na kratší skoky ji asi nedostaneš vůbec. Škoda že Ray není i v 11GHz, ale asi i tak by byl dražší jak Summit. No snad do roka či dvou jej uvidíme i v té 11ce a mezitím to Ericcson trošku cenově srovná:) .

tak tady také dostaneš v nižší konfiguraci, antény si tam dáš jaké chceš, dvě jednotky seženu za 89 táců bez DPH a to je celkem slušný

o 6 dní později

My se rozhodovali jestli koupit RAy nebo dalsi spoj od pana Peterky, nakonec jsme dostali na Raye tak dobrou cenu , ze se nam od prvni antenni nevyplati kupovat .

Resp. jsou sice levnejsi , ale je to jako srovnavat mercedes se starou skodovkou.

Po predchozich skusenostech s prvni antenni nas velmi prijemne prekvapilo , ze Ray doopravdy dostahuji deklarovanych hodnot na poprve.

U predchozich spoju jsme meli problemy vicekrat a ani ted nefunguji zcela bezchybne.

Prvni anteni by musela dost slevit aby byly jejich spoje zase zajimave...

Vyplati se priplatit neco malo na Racom .

Vypada to , ze konecne s Racomem se nam podarilo uskutecnit sen wifisty (nainstaluj a zapomen).

to littlecake ten sen se splni s kazdym profi spojem ... ale opravdu profi : racom, alcoma, ceragon, ericsson ..

hmm, tak u mě bude asi někde chyba... Já mám první anténní a světe div se taky o něm nevím. Tváří se úplně stejně jako předchozí SD UNI 10G... prostě jede.

Kamarád má taky první anténní a je na tom stejně jako já....

Nechápu tady ty výkřiky do tmy a honění si brka nad tím, jak jsem si pořídil super značku... asi to má víc čudlíků co?? aneb čím víc proužků tím víc adidas

My se rozhodovali jestli koupit RAy nebo dalsi spoj od pana Peterky, nakonec jsme dostali na Raye tak dobrou cenu , ze se nam od prvni antenni nevyplati kupovat .

Resp. jsou sice levnejsi , ale je to jako srovnavat mercedes se starou skodovkou.

Po predchozich skusenostech s prvni antenni nas velmi prijemne prekvapilo , ze Ray doopravdy dostahuji deklarovanych hodnot na poprve.

U predchozich spoju jsme meli problemy vicekrat a ani ted nefunguji zcela bezchybne.

Prvni anteni by musela dost slevit aby byly jejich spoje zase zajimave...

Vyplati se priplatit neco malo na Racom .

Vypada to , ze konecne s Racomem se nam podarilo uskutecnit sen wifisty (nainstaluj a zapomen).

Určitě slevíme, máme tu posledních 11 modemů s chipsetem PVG 310, nové modemy s PVG610 tu budu mít tento týden. Už je testujeme a je to hodně patrný rozdíl. Citlivost máme min 4dB lepší než ostatní profi výrobci na 256QAM, cena se asi nevykotí z našeho programu.

Až se trochu uvolním opravím ceník. Posledních 5 spojů s plnou licencí jsou k dispozici za 90 000 vč. antén 65cm.. Tak přemejšlejte.. Myslím, že i u pana Koláčka to není o tom, že by to nefungovalo, ale spíš o drobných rozdílech, které jsme vykompenzovali cenou. Nabídli jsme ale zase spoj který po stránce přenosu na ethernetu netrpí různými "náladami" se špičkovou mikrovlnou částí.

Ono skutečně srovnávat mezigenerační záležitosti jde jenom těžce, ale tomu odpovídala i cena.. Vývojový rozdíl mezi chipsety v délce 30 měsíců musí být někde vidět, 256QAM licence od nas za spoj bez antén byly 90 000 a od Racomu 130 000, přece jen to něco vypovídá o tom, jestli tam bude zlaté tlačítko, nebo jestli si to člověk bude muset trochu osahat. Konečný důsledek je ale stejný.

Odpoledne budou na stránkách i datasheety nové generace AirOne, kterou právě doměřujeme.

Edit: Sakra, už jsem myslel fakt doufal, že škodovkou předháníme zbytek trhu s mercedesama a vono né.. : Naštěstí my se máme kam zlepšit, což neplatí o zbytku :)

hmm pokud se nepletu tak PVG610 pouziva Racom uz nejaky ten patek, spis v Ray byl VZDY tento chip, nikdy na starem chipsetu PVG310 nejel.

hmm pokud se nepletu tak PVG610 pouziva Racom uz nejaky ten patek, spis v Ray byl VZDY tento chip, nikdy na starem chipsetu PVG310 nejel.

Jj a z toho plyne i ten rozdíl. S velmi kvalitní mikrovlnnou částí, jde kompenzovat některé vlastnosti toho chipsetu, ne všechny, některé jsou prostě vlastností a nic s tím udělat nejde. Například Absence LDPC - které dovoluje provozovat spoje na absolutně šitozních mikrovlnných prvcích a tvářit se jako king, prvcích které mohou mít fazově orientované chrakteristiky o 10 dB horší a budou radiově fungovat stejně jako s chipsetem PVG310. Když se použije kvalitní mikrovlna, logicky citlivost vylítne.

Absence asymetrické linky, nízkoztrátová AMC. Nadruhou stranu hodně jedovatý intergrovaný ethernet, který zkrotí jenom skuteční profíci.

Berte to tak, že modemy první generace pro AirOne jsou vývojově z roku2008, Racomu jsou 2 roky.

vo čem to tu sakra mluvíte? osobně je mi jedno jakej chipset tam je a jaký technologie to využívá protože důležitý je uplně něco jinýho.

vo čem to tu sakra mluvíte? osobně je mi jedno jakej chipset tam je a jaký technologie to využívá protože důležitý je uplně něco jinýho.

Trochu ti to přiblížím.. To je něco jako se bavit o různých generacích čipových sad na wifi kartách.. Je to dost podstatný určovatel toho, co se dá od systému čekat..

📡 Telekomunikace.cz