pokud by měl někdo zájem vyvíjet nové desky pro router os (podobné alixu) určitě bych nebyl proti a klidně bych něco daroval na vývoj. pokud nový HW neudělá mikrotik tak se toho ujme někdo jinej a myslím že na tom celkem i vydělá
Co by jsi rekl na Routerstation s 32MB NAND? Dokazes najit nekoho, kdo na tom rozchodi mikrotika?
Zrovna jsem ve stadiu, kdy řeším, na jakou technologii se mám orientovat. Doteď mě u klientských jednotek tlačila hlavně cena, takže jsem dával Ovislink, AirCA a posléze UBNT a movitějším klientům Mikrotik. První dvojice je již na propadlišti dějin a teď kudy dál? UBNT je levné, funguje tam TDMA ale kvalita antén pokulhává. Mikrotik trochu ztrácí dech ale zase tam kde ho mám nasazený, tam jede bez problémů. Udělal jsem i takovou zkušenost u klientů, kteří používali nějaké speciální síťové aplikace, že veškeré problémy vyřešilo nasazení MK, ostatní výrobky se prostě nechytaly. Na MK jsem prostě zatím neměl problém protlačit skrz síť cokoliv. A to je pro mě dost důležitej faktor. K čemu mě bude technologie, která sice dokáže narvat ke klientovi např 30Mega, když na ní nejedou správně některé aplikace. MK má pro mne navíc výhodu v tom, že přesně vidím, co se v něm děje, že si můžu pohrát s každým paketem - že tomu strojku skutečně vládnu. Zatím u mě vede MK a raději si počkám na další vývoj. Ale UBNT uplně nezavrhuju, určitě má svoje plusy, jen prostě mě v několika případech zklamalo. Co se týče SXT, tak vyzkouším a uvidím. Provedení je možná trochu odfláknuté ale zas je to první externí vlaštovka od MK, věřím tomu, že se brzy poučí a dají na trh verzi 2, kde budou nectnosti odchytány.
Uvidime jest-li/kdy bude WISPstation M5. Stouracova panelka s boxem a WISPstation5 si vede velice dobre a pritom je to cenove velmi prijatelne. Pro vyrobce to znamena vyvrtat do plechu jedn 4 diry navic a pak si muzete vybrat, jestli dat VIP RB711 nebo obyc. WISPstation M5.