TP Link TL-WR841ND v 80-85 % pripadu.
Uz proste nechci nasazovat jednoantenove routery bez 2x2 MIMO, protoze jak pokryti tak rychlost je s 2x2MIMO vyrazne lepsi a to na 20 MHz kanale. Za 40 MHz kanaly nastavovane na routerech jako 741ND a podobne bych sekal ruce! : Hlavne kdyz mate zastavbu domku v "satelitu" blizko u sebe, kde si lidi nenatahali kabely a tak ma kazdy na pude wifinu. To je pak neco silenyho, uz s 20 MHz kanalama je to des, ale jak tam lidi maj 40 MHz tak se to fakt neda.
Ten 841ND da na 20 MHz kanale to same jako 741ND na 40 MHz kanale.
Zaroven je cena natolik dostupna, ze s tim lidi nemaji problem v naproste vetsine pripadu.
U vetsich domu je to horsi. AirRouter HP od UBNT je fajn a pro tyhle ucely ho pouzivam, ale strasne me na nem stvou dve veci: debilni napajeni pres 5V PoE adapter, kdy ho MUSIM zapojit do zasuvky nebo spojky, coz je nekdy problem, a pak samozrejme ze je jen jednoantenovy a neumi 2x2MIMO za ty prachy. Ale nic lepsiho podobne vykonneho asi ted neni. RB751 jsem zkousel, a to i s externimi antenami, ale ty problemy s kompatibilitou tam jsou, 2x2 MIMO na tom funguje dost divne a mel jsem tam problemy s Applem, kdy se iSracky nepripojily at jsem s nastavenim delal cokoliv. A tim padem se trosku bojim i RB951...
Uzasne bylo UBNT PowerAPN, absolutne nechapu proc ho prestali delat nebo respektive proc nezacali delat nejaky AirRouter MIMO, to PowerAPN mi pokrylo jakykoliv rodinny dum a i na RX strane se to chovalo velmi dobre a ty slabe notebooky a tablety to chytalo. Zaroven to bylo 2x2MIMO, na 20 MHz preneslo v pohode 50 Mbit, proste parada.
Takovyhle router ted na trhu zalostne chybi. :(