Firma RF ELEMENTS nas pred casem oslovila s nabidkou na zaslani vzorku anteny StationBox. Jedna se o neco ve smyslu ala "nanostation" kdy je nejaky box se zabudovanou antenou, do nej se jednoduse necha umistit jeste elektronika (RB711, WISP, RB411), pak se napichne UTPcko na strese, cele se to zacvakne, pribindruje ke stozaru a je to.
vice info ZDE: http://www.stationbox.info/
Nu, jak je neco zadarmo, tak na to slysim a tak jsem objednal jeden kousek pro RB711 na test. Vzorek zhruba po mesici dorazil, vypadal jako normalni finalni kus, v original krabici, tak jsem ho rozbalil, koukame na to s kolegou, nebudu to nejak moc hodnotit, neni to uplne zle, ale videl jsem lepsi vylisky plastu, nicmene jsme se dostali az k antene, resp. DPSce tvorici antenu. Na ni jsme si nemohli nevsimnout preruseni jednoho s zhlavnich spoju. Rozhodne to nevypadalo ze tam ten spoj je prerusenej schvalne, jako ze to tak ma byt, vypadalo to spis jako vyrobni vada. Tak jsem to napsal zpatky te pani co nam ten vzorek nabizela a posilala a odpovedel mi nejaky reditel a napsal:
"Dobry den,
prerusene vedenie by sa na doske vyskytnut nemalo, kazdopadne pri tom
mnozstve kusov sa to bohuzial moze stat.
Kazdy box prejde testovanim pri vystupe a antena splna parametre
funkcnosti. Odporucame vam ju otestovat v praxi, kazdopadne sa mozete
rozhodnut aj inak. Pripadne vam mozeme zaslat iny kus.
s pozdravom"
Zaujala me v tom predevsim ta pasaz kde se pise ze "... kazdy box prejde testovanim .... a antena splna parametre .... odporucame vam ju otestovat ...".
Podle me to zni jako spatny vtip. Na VF DPS je evidentne kaz a oni tvrdi ze to nevadi. Nejak se mi to nezda, jaky na to je vas nazor, muze ta zavada na desce vadit nebo nevadi VF provozu?