Jaky duvod je delat neco, co uz na trhu je a prodava se jako celek(Mikrotik RB SXT)? Proc radeji neudelate antenu co ma 19 a více dB, kterou Mikrotik zatim neudelal?
Aky je na to dovod? Je na to viacero dovodov:
1. je to zelanie nasich zakaznikov
2. podla toho co viem, dovolim si tvrdit ze nasa antena v StationBox Mikro je na tom trocha lepsie ako integrovana antena v SXT.
3. StationBox Mikro umoznuje vacsiu variabilitu pouzitych dosiek, mame na vyber rozne verzie RB411 a RB711 s roznymi vykonnymi CPU, licenciami a pamatami ale tiez aj volne ruky pri vebere Radioveho modulu.
4. StationBox Mikro ma 2 verzie. 5 GHz (ktore sa predava v nasich krajinach) aj 2,4 GHz o ktoru je zaujem napriklad v Indonezii kde je 5 GHz pasmo licencovane alebo v Brazilii kde je 2,4 Ghz pasmo standardom (5-ka je tam malo pouzivana)
5. okrem integrovanej anteny priamo v boxe umoznuje StationBox Mikro pripojenie externych anten, alebo instalaciu vsemerovej anteny priamo na telo produktu. Potom je to taky maly Hotspot. Internet primam cez integrovanu antenu a vysielam cez vsesmerovku
6. StationBox Mikro umoznuje instalaciu aj WispStation 5 od UBNT - teda priamo podporuje aj ine znacky ako Mikrotik
7. vyhodnejsia cena
co sa tyka vykonnejsej verzie (cca 20 dB), tak ta je prave vo vyvoji, blizsie informacie zverejnime uz coskoro.
1. Tak to asi bydleji nekde v horach, kde maji radiovy klid...
2. Udavaji sice 16dB, ale chapu, ze to bude mene. Ale dle me je to naprosto srovnatelne s tim vasim boxem.
3. Ke klientum pouzivam pouze mikrotik a 400MHz procas v SXT staci bohate i kdyz ho prave kvuli te mizerne antene nepouzivam.
4. 2,4GHz je venku mertva.
5. Urcite bych si na privod hotspotu nedal 15dB sektor. A pro pouziti venku bych radeji pouzil alu box a podobne..
6. UBNT neni pro me a i kdyby, tak si koupim radeji nanostation
7. SXT mi zatim vychazi levneji!
Tak hledte dodelat tu 20dB verzi a nezasirejte nam prosim v CZ pasmo Vasi "vsesmerovkou". Dekuji.